NHL: Dallas katkaisi Anaheimin putken

Dallas Starsin tuorein hankinta Mark Parrish oli illan tähti, kun viime aikoina epävireessä olleet teksasilaiset ottivat helpottavan voiton Anaheimista.

Ennen illan ottelua Anaheim ei ollut hävinnyt varsinaisella peliajalla yhdeksään otteluun. Huomattavasti heikomman alun kauteen saanut Dallas oli kuitenkin herra ja hidalgo joukkueiden kohtaamisessa. Stars luistelutti jäälle kaksi uutta kasvoa, kun tuore hankinta Mark Parrish ja loukkaantumisistaan toipunut Sergei Zubov palasivat kaukaloihin. Kokeneiden pelureiden läsnäolo auttoi vierailijoita selvästi.

Stars meni johtoon erän kahdeksannella minuutilla, kun kohutulokas Fabian Brunnström suti kiekon maalinedusruuhkan takaa Anaheim-vahti J-S Gigueren selän taakse. Tilannetta edelsi Mike Ribeiron pitkä kieputus, jonka ansiosta puolustajat jättivät Brunnströmin vartioimatta.

Anaheimin kovaluinen Travis Moen otti avauserän puolivälissä jäähyn kyynärpäätaklauksesta ja Stars käytti miesylivoiman hyväkseen. Sean Avery löysi hyvällä rystysyötöllä maalin eteen hiipineen Parrishin, joka nosti kiekon vastustamattomasti maalin kattoon. Kotijoukkue sai vielä erän loppuun kavennusosuman, kun pitkään pelinsä kanssa tuskaillut Brendan Morrison ohjasi Ryan Carterin laukauksen vastustamattomasti Stars-vahti Marty Turcon selän taakse. Näin ensimmäiselle erätauolle lähdettiin vierailijoiden 2-1-johdossa.

Dallasin tähdet, ja ennen kaikkea Parrish, lisäsivät höyryä toisen erään. Stars hyödynsi avauserän lopulla syntyneestä torikokouksesta tulleen ylivoiman ja Parrish suti irtokiekon Gigueren selän taakse. Syöttäjinä häärivät Ribeiro ja hyvin pelannut Brad Richards. Numerot jo 3-1 Dallasille.

Tämän jälkeen nähtiin kaksi harvinaista episodia. Ensimmäisessä Starsin visiiripäinen puolustaja Philippe Boucher pudotti hanskansa tapellen Anaheimin sillä osastolla huomattavasti kokeneempaa Brian Sutherbyä vastaan. Stars-pelaaja oli tässä yhteenotossa odotetusti ottava osapuoli. Toinen harvinaisuus nähtiin, kun Anaheimin superpuolustaja Scott Niedermayer kompastui omia aikojaan siniviivaan ja päästi Parrishin viimeistelemään puhtaan hattutempun ja Starsin 4-1-johdon. Toisessa erässä ei enää nähty lisämaaleja, ainoastaan väkivaltaisuudesta tulleita jäähyjä. Näin Stars pääsi päätöserään turvallisen tuntuisessa 4-1-johdossa.

Kolmannessa ei enää ihmeitä nähty. Molemmat joukkueet lisäsivät erän puolivälissä maalisaldoa yhdellä onnistumisella. Ensin Richards lisäsi Stars-johdon jo neljään maaliin, kun Conn Smythe –voittaja suti kiekon maaliviivalta toisen Conn Smythe -voittaja Gigueren selän taakse. Syöttäjinä toimivat jatkuvasti Anaheim-pelaajien ”ihon alla” häärinyt Steve Ott sekä puolustaja Trevor Daley. Ottelun viimeisen maalin teki Starsin neljännessä maalissa kompuroinut Niedermayer. Tuleva Hall of Fame –puolustaja laukoi pakkopelissä kiekon Turcon selän taakse.

Näin loppunumerot olivat 5-2 Dallasille. Stars-valmentaja Dave Tippettillä oli ottelun jälkeen aihetta tyytyväisyyteen.

- Tämä oli jo askel parempaan suuntaan. Voimme hyödyntää tämän voiton positiivisia aineksia tulevaisuudessa. Meidän pitää kuitenkin pystyä pelaamaan tällä tasolla joka ilta, tai paremmin. Emme ole sarjataulukossa siellä missä meidän pitäisi olla, sanoi Tippett.

Mark Parrishin hattutemppu ei ollut suinkaan ensimmäinen Dallasin joukkueessa tällä kaudella. Brunnström teki myös kauden (ja uran) avausottelussaan kolme maalia.

Seuraavaksi Stars kohtaa San Josen jo ensi yönä Suomen aikaa. Anaheimin pitkä kotiputki (kuusi ottelua) jatkuu sunnuntain ja maanantain vastaisena yönä, kun vieraaksi saapuu Florida.