Marko Toivoselle kolmen ottelun pelikielto, Willmanille ei rangaistusta

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Forssan Palloseuran HPK-laina Marko Toivonen joutuu istumaan kolme seuraavaa peliä sivussa torpattuaan KooKoon Mikko Mattilaa maalinedustilanteessa.

Toivosen käämit paloivat, kun KooKoo-kapteeni kamppasi FPS-vahti Tommi Kelan eikä tämä johtanut minkäänlaisiin toimenpiteisiin ottelun erotuomari Jussi Pertun taholta. Toivonen otti lain omiin käsiin ja oikopäätä muistutti Mattilaa kuolevaisuudesta, mikä johti pelirangaistukseen.

Puhelinkopin kokoinen puolustaja huilaa Urheilukanavan TV-ottelun Ahmoja vastaan torstaina, jonka lisäksi väliin jää kotiottelu Hermestä vastaan ja vierasmatka Mikkeliin.

HPK lähetti Toivosen Forssaan hakemaan pelituntumaa, sillä miehellä oli kolmen kuukauden pelaamaton ajanjakso takanaan ja se näkyi myös otteissa. Toivonen aloitti vakuuttavasti pelaamalla ensin hyvän pelin Vaasassa, mutta maalista huolimatta kotiottelu KooKoota vastaan ei kulkenut aivan suunnitelmien mukaan.

Samalla Jääkiekkoliitossa käsiteltiin Timo Willmanin tapaus, joka johti KooKoo-hyökkääjä Eero Lajusen paarikeikkaan. Laitatilanteessa sattunut loukkaantuminen oli Jääkiekkoliiton selvityksen mukaan pelitilanne, jossa Lajusen huono taklauksen vastaanotto oli osatekijänä vamman syntymiseen. Liiton näkemyksen mukaan Willmanin taklaus oli puhdas, eikä näin ollen johda jatkotoimiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle