Kaukokarista KooKoon mies

MESTIS / Uutinen
Viime kaudella Kokkolan Hermekselle 16 maalia Mestiksen runkosarjassa iskenyt Mikko Kaukokari siirtyy Kouvolaan. Hyökkääjä on pelannut Mestistä neljän kauden ajan 20-30 tehopisteen vuositahdilla.

Mikko Kaukokari, 24, oli viime kaudella Hermeksen viidenneksi tehokkain hyökkääjä tehoin 16+14. Rangaistuspenkkiä hän kulutti vain kahdeksan minuutin verran ja jäi tehotilastossa 17 maalia plussan puolelle. Kahdeksassa pudotuspelikampailussa Kaukokari teki yhden maalin – juuri voitokkaassa pronssiottelussa KooKoota vastaan. Kaukokari pelasi pääosan kaudesta Jari-Pekka Pajulan johtaman Hermeksen kakkoskentän laidalla. Hän on pelannut urallaan myös keskushyökkääjänä.

Viime kausi oli tehopisteiden valossa Kaukokarin onnistunein Mestiksessä. Hän pelasi Hermeksessä kolme kautta. Ennen sitä espoolaislähtöinen hyökkääjä ehti kiekkoilla KJT:ssä kauden ajan. Yhteensä Kaukokari on pelaamissaan 167 Mestiksen runkosarjapelissä tehnyt 34 maalia ja antanut 61 maaliin johtanutta syöttöä. Ennen siirtymistään Mestikseen Kaukokari edusti kasvattiseuraansa Kiekko-Espoota, viimeisellä kaudellaan nimen Blues alla. Liigapelejä Kaukokarille kertyi kahdelta kaudelta 48, joista hän saalisti yhden syöttöpisteen. Kaukokari on pelannut 29 nuorten maaottelua. Vuonna 2000 hän kuului ikäluokkansa MM-joukkueeseen ja saalisti Ruotsin kisoissa tehot 1+1.

176-senttisen Kaukokarin vahvuuksina pidetään hyvää luistelua ja vahvaa työntekoa. Hyökkääjää kuvailtiin viime kaudella Hermeksen kovakuntoisimmaksi pelaajaksi. SM-liigaseuroista ainakin Pelicansin huhuttiin olleen miehen perässä. KooKoolla on Kaukokarin sopimuksen jälkeen sopimukset ensi kaudesta 22 pelaajan (2 mv, 8 p ja 12 h) kanssa. Joukkueeseen haetaan vielä yhtä puolustajaa ja yhtä tai kahta hyökkääjää. Viimeisten sopimusten kanssa ei kuitenkaan aiota kiirehtiä.

– Tällä hetkellä tarjousta ei ole sisällä, vaan jatkamme pelaajien kartoitusta kaikessa rauhassa. Nyt ei ole syytä hosua, kertoi KooKoo-luotsi Reijo Mansikka lauantain Kouvolan Sanomissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle