TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00

Jokipojille neljä hyökkääjää

MESTIS / Uutinen
Jokipojat kiinnitti maanantaina joukkueeseensa neljä hyökkääjää. Uusina pelaajina Joensuuhun siirtyvät keväällä A-nuorten mestaruutta juhlineet hyökkääjät Jani Savolainen ja Mika Mäkiaho sekä Salamoissa pelannut hyökkääjä Jarno Koskiranta. Lisäksi luottohyökkääjä Jani Keränen on sopinut jatkosta joensuulaisseuran kanssa.

Jani Savolainen ja Mika Mäkiaho siirtyvät uuteen seuraansa KalPan junioreista, jonka riveissä voittivat A-nuorten Suomen mestaruuden. Molemmat hyökkääjät ovat pelanneet tähänastisen uransa kuopiolaisväreissä.

19-vuotias Savolainen pääsi menneellä kaudella pelaamaan viisi ottelua myös SM-liigassa, jossa pistetili aukesi heti ensi yrittämällä. Nuorukaisella on kokemusta myös alle 18-vuotiaiden maajoukkueesta.

– Savolaisella on älyttömän hyvät perustaidot ja hänellä on potentiaalia ottaa vaikka suurempikin rooli joukkueessa. Mäkiaholla puolestaan on hyvä laukaus ja hän on pelaajana kova tsemppari. Hänen voi ajatella tavallaan paikkaavan luistimet naulaan lyönyttä Juhana Repoa, selvittää Jokipoikien päävalmentaja Jarno Pikkarainen.

Kolmas Jokipoikiin liittyvä nuori hyökkääjä on 21-vuotias Jarno Koskiranta. Juniorivuotensa Bluesissa viettänyt hyökkääjä pelasi viime kauden Mestistä Salamoissa, jossa oli joukkueensa positiivisimpia yllättäjiä. Koskiranta kasasi tehopisteet 11+15, joilla oli kirkkonummelaisjoukkueen toiseksi tehokkain.

– Taitava kaveri, jolle voi olla käyttöä ylivoimapelissäkin. Koskirantahan ei ollut juniorina erityisen tehokas, mutta teki sitten viime kaudella jo pienen läpilyönnin Mestiksessä. Joensuussa hänellä on mahdollisuus jatkaa siitä ja nousta vaikka ihan kärkijoukkoon, pohtii Pikkarainen.

Kaikki uudet pelaajat tekivät vuoden mittaisen sopimuksen.

1+1-vuotisen jatkosopimuksen tehnyt Jani Keränen on puolestaan Jokipoikien pitkäaikainen runkohyökkääjä. Viime kaudella 26-vuotias Keränen voitti joukkueensa sisäisen pistepörssin 30 tehopisteellä.

Jokipojilla on nyt yhdeksän pelaajasopimusta. Seuraavista sopimuksista on määrä ilmoittaa toukokuun jälkipuoliskolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle