Jiri Hunkes siirtyy Pelicansiin, Niemelle ja Koivuselle jatkosopimus

LIIGA / Uutinen
Pelicans vahvistaa rivejään Lukosta siirtyvällä puolustaja Jiri Hunkesilla. Lahtelaisseura ilmoitti myös solmineensa tärkeitä jatkosopimuksia.

Tshekkipuolustaja Jiri Hunkes siirtyy Lahden Pelicansiin. Rauman Lukossa vähälle peliajalle jääneen nuoren puolustajan sopimus kattaa loppukauden ja sisältää option tulevasta kaudesta.

Samalla Pelicans tiedotti tehneensä jatkosopimukset maalivahti Antti Niemen ja hyökkääjä Karo Koivusen kanssa.

- Halusimme ehdottomasti rightin pakin. Toivottavasti saamme hänelle samanlaisen kehityskaaren kuin Karolle ja Niemelle, kertoi päävalmentaja Hannu Aravirta torstain tiedotustilaisuudessa.

- Haluan, että joukkue pääsee pudotuspeleihin. Olen valmis pelaamaan, loukaantumiset ovat takana nyt, totesi Hunkes itse.

Hunkes solmi Lukon kanssa kesällä kahden vuoden sopimuksen, mutta ei onnistunut missään vaiheessa vakuuttamaan päävalmentaja Mika Toivolaa. Hän on pelannut kuluvalla kaudella 33 ottelua kettupaidassa. 22-vuotias tshekkipuolustaja kirjautti niissä tehot 4+3. Aiemmin Hunkes on pelannut Tshekin extraliigassa Trinecin joukkueessa.

Koivuselle ja Niemelle tärkeät jatkosopimukset

Pelicans kiinnitti kaksi tärkeää palaa ensi kauden palapeliinsä solmimalla kahden vuoden mittaiset jatkosopimukset taitopelaaja Karo Koivusen ja maalivahti Antti Niemen kanssa.

Pelicansin tämän hetkinen kultakypärä Koivunen on vakiinnuttanut kuluvalla kaudella paikkansa Pelicansin ykköshyökkääjänä, josta kertovat myös miehen tehot 12+24. Toista kauttaa Lahdessa pelaava Koivunen on jo lähes tuplannut viime vuoden tehonsa.

- Olen Pelicansille kiitollinen ja osittain siksi tämä joukkue oli ykkösvaihtoehtoni, kertoi Koivunen.

Viime kaudella lahtelaismiehistöön noussut Niemi on tällä kaudella lunastanut vahvoilla esityksillään ykkösvahdin paikan. Kovaan kevätvireeseen yltynyt Niemi on torjunut kiekkoja 92,22 prosentin tarkkuudella.

- Olen todella iloinen sopimuksesta. Kehityskäyräni on hyvässä vauhdissa ja uskon, että olen jatkossa voittava maalivahti, pohti vahvaa kevättä pelaava Niemi.

Toimitusjohtaja Ilkka Kaarnan mukaan Pelicansilla on nyt kasassa 17 pelaajasopimusta kaudelle 2007-08.

» Lähetä palautetta toimitukselle