Hyvöselle kahden ottelun huili, Nickersonille ei pelikieltoa

LIIGA / Uutinen
SM-liigan kurinpitäjä Jarmo Muukkonen on langettanut Jokerien laitahyökkääjä Hannes Hyvöselle kahden ottelun pelikiellon. Paljon puhetta herättänyt Ässien Matt Nickersonin käytös ei puolestaan poikinut pelikieltoa.

Hannes Hyvönen sai pelirangaistuksen käytöksestä lauantaina pelatun HPK-Jokerit-ottelun toisessa erässä. Hyvönen taklasi HPK:n Kaspars Astashenkoa sillä seurauksella, että latvialainen puolustaja sai aivotärähdyksen eikä kyennyt ottelua enää jatkamaan.

Otteluvideon ja erotuomarin lausunnon perusteella Jarmo Muukkonen on päättänyt tuomita Hyvösen kahden ottelun pelikieltoon. Näin Hyvönen huilaa Jokerien tämän viikon kotiottelut Pelicansia ja Lukkoa vastaan. Perusteluissaan Muukkonen pitää rangaistusta koventavina seikkoina teon tahallisuutta ja pelitilanteen ulkopuolisuutta, sekä taklauksen kohdistamista vastustajaa päähän.

Paljon keskustelua aiheuttanut Ässien räväkkäotteisen puolustajan Matt Nickersonin viimetorstainen riehuminen Hämeenlinnassa ei poikinut puolestaan lisäsanktioita. Kurinpitäjä Muukkonen antoi Nickersonille muistutuksen sopimattomasta käytöksestä sekä katsojien uhkailusta. Nickersonin käyttäytyminen ei kuitenkaan ole Muukkosen näkemyksen mukaan sen kaltaista, että hänelle pitäisi määrätä ottelurangaistus tai muutakaan varsinaista rangaistusta tilanteesta.

Kurinpitopäällikön kiireiseen viikonloppuun kuului myös SaiPan Joonas Vihkon ja HPK:n viime torstaina saamien ottelurangaistusten tutkiminen. Kumpikaan tapaus ei aiheuta lisätoimenpiteitä ja pelaajat ovat kärsineet yhden ottelun pelikieltonsa viime lauantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle