Ed Jovanovski jättää loukkaantumisen vuoksi olympialaiset väliin

NHL, MAAJOUKKUE / Uutinen
Vancouver Canucksin puolustaja Ed Jovanovski joutuu leikkaukseen vatsalihasvamman vuoksi ja on kentiltä sivussa alustavien arvioiden mukaan vähintään kuusi viikkoa. Jovanovskin loukkaantuminen tarkoittaa samalla sitä, että Kanadan olympiajoukkueeseen valittua puolustajaa ei nähdä Torinon olympialaisissa.

Jovanovskin vamman pitäisi pitää miehen sivussa vähintään kuudesta kahdeksaan viikkoa, mutta vamma saattaa olla tarkemmissa tutkimuksissa jopa niin vakava, että Jovanovski joutuu olemaan sivussa koko loppukauden. Jovanovski on kärsinyt tällä kaudella sitkeästä nivusvammasta.

Hän oli sivussa joulukuun lopulta tammikuun 22. päivä pelattuun St. Louis otteluun saakka, jolloin hän palasi kentille, mutta loukkaantui heti Vancouverin tämän jälkeisessä Columbus-ottelussa uudelleen. Alustavien raporttien mukaan tuolloin miehen loukkaantuminen ei ollut paha, mutta Jovanovski kävi näyttämässä alavatsaansa tämän kehon alueen spesialistille Philadelphiassa ja lääkärin mielestä leikkaus oli nyt ainoa mahdollisuus.

- Tarkempien tutkimusten jälkeen eräs urheilulääketieteen johtavista lääkäreistä oli sitä mieltä, että leikkaus on ainoa mahdollisuus. Paras pitkän linjan ratkaisu Edille ja meidän joukkueellemme oli suorittaa leikkaus välittömästi, kertoi Vancouverin manageri Dave Nonis.

Kolme kertaa NHL:n All-Stars otteluun valittu puolustaja ja Salt Lake Cityn olympiakultamitalisti Jovanovski on pelannut tällä kaudella 39 ottelua Vancouverin paidassa. Näissä peleissä Jovanovski on tehnyt kuusi maalia ja antanut 22 syöttöä. Ensi kesänä Jovanovskista tulee ensimmäistä kertaa urallaan rajoittamaton vapaa-agentti.

Jovanovskin seurajoukkue Vancouver Canucks on kärsinyt muutenkin loukkaantumisista viime aikoina. Aiemmin tällä kaudella Canucks menetti loppukaudeksi ykkösmaalivahtinsa Dan Cloutierin polvivamman vuoksi. Lisäksi joukkueen kapteeni Markus Näslund on pelannut jo pitkään lievästä nivusvammasta kärsien ja hän joutui olemaan sivussa joukkueen edellisestä ottelusta Coloradoa vastaan. Cloutierin, Näslundin ja Jovanovskin lisäksi sivussa ovat myös Matt Cooke ja Richard Park.

Jovanovskin paikan Kanadan olympiajoukkueesta ottaa luultavasti Toronton puolustaja Bryan McCabe, joka ilmoitettiin aiemmin tämän kauden aikana Kanadan joukkueen puolustuksen varamieheksi. McCabe on ollut Jovanovskin tavoin sivussa peleistä muutaman viikon nivusvamman johdosta, mutta hänen pitäisi palata kentille ensi yönä pelattavaan Toronton ja Tampa Bayn väliseen otteluun.

- Siitä tulee jännittävää. Se on luontaisesti hieno asia. En odottanut sitä. Luonnollisesti jokainen haluaa päästä olympialaisiin pelaamaan. Saadessani mahdollisuuden tähän, olen erittäin innoissani. Siitä tulee hauskaa, McCabe kommentoi tilannettaan.

Kanadan olympiajoukkueen kannalta huolta tuottaa myös Anaheimin puolustajan Scott Niedermayerin polvivamma, jonka hoitoon saatetaan myös tarvita lääkärin apua. Mighty Ducks on antanut Niedermayerille luvan päättää, tarvitaanko leikkausta. Mikäli Niedermayerkin jää pois Olympialaisista, Kanadan muut puolustuksen varamiehet ovat Jay Bouwmeester, Dan Boyle, Dion Phaneuf ja Scott Hannan.

» Lähetä palautetta toimitukselle