Desjardinsille ja Havlatille pitkä sairausloma, Lemieux sairaalaan

NHL / Uutinen
Philadelphia Flyersin loukkaantumishuolet lisääntyvät, kun puolustaja Eric Desjardins joutuu olkapääleikkaukseen. Kanadalainen on leikkauksen vuoksi poissa tositoimista noin 8-10 viikkoa.

Desjardinsin leikkaus suoritetaan ensi viikon tiistaina. Veteraanipuolustaja loukkasi olkapäänsä tiistaina pelatussa ottelussa Calgary Flamesia vastaan. Vamma tapahtui Desjardinsin törmättyä Flames-hyökkääjä Darren McCarthyn kanssa.

Sama olkapää vaivasi Desjardinsia jo neljä kautta sitten. Myös silloin vamma vaati leikkauksen. Kuluvalla kaudella 36-vuotias Desjardins on joutunut huilaamaan jo kahdeksan ottelua aivotärähdyksen vuoksi.

Loukkaantumisten vuoksi Desjardins on esiintynyt Flyers-kokoonpanossa kuluvalla kaudella ainoastaan 18 ottelussa. Kyseisissä mittelöissä kokenut puolustaja on iskenyt kaksi maalia ja antanut 12 maaliin johtanutta syöttöä.

Desjardinsin lisäksi Flyers-pelaajista ovat loukkaantuneina nivusensa loukanneet Peter Forsberg ja Robert Esche, vatsalihaksensa loukannut Joni Pitkänen, rannevammaa poteva Dennis Seidenberg, lonkkavammainen Turner Stevenson, aivotärähdystä poteva Keith Primeau, vatsalihaksensa reväyttänyt Ryan Ready sekä polvivammainen Brian Savage.

Havlat olkaleikkaukseen

Ottawan taitava hyökkääjä Martin Havlat on poissa koko loppukauden. Hyökkääjä suunnittelee paluuta kuitenkin mahdollisiin pudotuspeleihin.

Havlatin olkapäässä on isompaakin vikaa, sillä pelkän sijoiltaan menneen olkapään ja sen aiheuttaman vahingon korjaaminen eivät riitä. Operaatio on huomattavasti monimutkaisempi ja tämä pitää laitahyökkääjän sivussa huomattavasti pidempään kuin normaali olkapääleikkaus.

Super-Mario sairaalassa tarkkailussa

Mario Lemieux vietti yön tarkkailun alaisena. Marion sydämenlyönneissä oli epätavallisia rytmihäiriöitä. Vaivaa ei ole luokiteltu vakavaksi, mutta Pittsburghin johto ei halunnut jättää mitään arvailuiden varaan. Lemieux on ollut poissa parista pelistä vatsavaivojen vuoksi, mutta näiden vaivojen mahdollista yhteyttä ei ole löydetty.

» Lähetä palautetta toimitukselle