CHL: Magnitogorsk rankkareilla finaaliin

MAAJOUKKUE / Uutinen
Maalivahti Ilja Proskurjakov oli Metallurg Magnitogorskin sankari keskiviikkona. Hänen loistoiltansa petasi välierän toisessa osassa vierasvoiton Metallurgille, ja voittomaalikilpailun kautta tie aukesi CHL:n finaaliin.

Salavat Julajev Ufan CHL-kausi päättyi karvaaseen pettymykseen. Joukkue oli hakenut välierässä arvokkaan vierasvoiton Magnitogorskista ja oli ennakkosuosikki myös toisessa osassa, mutta Ilja Proskurjakov masensi Ufan vihreäpaidat.

Ottelu pysyi maalittomana lähes puoli tuntia, kunnes kotijoukkueen Oleg Tverdovski räjäytti pankin ylivoimamaalillaan. Johto piti toiseen erätaukoon asti, mutta kolmannesta erästä tuli ufalaisille murhenäytelmä. Alle viidessä minuutissa Jan Marek ja Denis Platonov käänsivät maaleillaan Metallurgin tappioaseman johdoksi. Seitsemän minuuttia ennen loppua Igor Mirnov iski helpottavan 3−1-osuman.

Koska molemmat osaottelut päättyivät varsinaisella peliajalla vierasvoittoon, ratkaisu haettiin voittomaalikilpailun kautta. Siinä Metallurg oli omaa luokkaansa. Marek ja Mirnov onnistuivat vieraiden kahtena ensimmäisenä laukojana, kun taas Salavat Julajevin Aleksei Terestshenko ja Aleksandr Perezhogin epäonnistuivat.

Metallurg selvitti tiensä kaksiosaiseen finaaliin, jonka ensimmäinen osa on 21. tammikuuta ja toinen osa 28. päivä. Vastustajaksi asettuu Zürich Lions.

Salavat Julajev Ufa−Metallurg Magnitogorsk 1−3 (0−0, 1−0, 0−3)

27.45 1−0 Oleg Tverdovski (Vitali Proshkin, Aleksei Terestshenko)

43.58 1−1 Jan Marek (Jaroslav Kudrna)

44.22 1−2 Denis Platonov (Igor Mirnov)

53.30 1−3 Mirnov

Voittomaalikilpailu: Metallurgille voitto maalein 2−0

» Lähetä palautetta toimitukselle