CHL-kierros: Zürich tyrmäävä, Ceske Budejovice pesi kasvonsa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Mestareiden liigan toisella ottelukierroksella vakuuttavimmasta suorituksesta vastasi Zürich Lions, joka haki Linköpingistä 7-2-vierasvoiton. Ceske Budejovice puolestaan otti 5-2-voiton Slovan Bratislavasta.

Neljän ottelun CHL-kierroksella Ceske Budejovice oli ainoa juhlimaan päässyt kotijoukkue. Sen sijaan Bernissä, Linköpingissä ja Oulussa kotiyleisön haaveet oman joukkueen jatkopaikasta hautautuivat lähes täysin.

Linköpings HC – ZSC Lions 2-7 (2-2, 0-2, 0-3)

Sveitsin toinen CHL-edustaja, zürichiläisryhmä Lions avasi ottelurupeamansa maanmiehiään paremmin, kun se kaatoi vieraskentällä 7961 katsojan edessä Linköpings HC:n luvuin 2-7.

Ottelun avausmaalin teki isäntien Martin Ylven, joka ohitti sveitsiläisvieraiden maalia vartioineen Ari Sulanderin jo parin minuutin pelin jälkeen. Avauserä mentiinkin tasaisissa merkeissä, mutta Lions meni menojaan toisessa erässä Peter Sejnan kahden maalin myötä. Vauhdikkaan ottelun niitin iski kolmannen erän alussa Cyrill Bühler 5-2-maalillaan.

Ottelun tehokkaimmat pelaajat olivat vieraiden maalitykki Sejnan lisäksi Beat Forster ja Adrian Wichser, jotka molemmat keräsivät kaksi tehopistettä. Ari Sulander venyi zürichiläismaalissa 14 torjuntaan, kun hänen virkaveljensä Daniel Henriksson joutui seitsemän maalistaan kaivaman kiekon lisäksi torjumaan 21 laukausta. Ottelu oli Linköpingin toinen tappio tämän vuoden CHL:ssä, joten jatkoon meno näyttää heidän osaltaan erittäin vaikealta.

HC Ceske Budejovice – HC Slovan Bratislava 5-2 (1-0, 2-1, 2-1)

Avauskierroksella 7-1-tyrmäystappion Salavat Julajeville kokenut Ceske Budejovice pelasi kotiottelunsa vahvasti ja voitti “Tshekkoslovakian derbyn” selvin 5-2-numeroin.

Budejovicelaiset löivät avausmaalin ajassa 1.17, kun Michal Hudec ohitti Slovanin maalivahti Sasu Hovin. Vierailijoilla oli koko ottelun ajan vaikeuksia pysyä isäntien mukana, mistä kertovat myös laukauslukemat 43-23. Ottelu pysyi kuitenkin numeroiden valossa tasaisena aina kolmannen erän alkuun saakka, kunnes Ondrej Veselyn ja Roman Horakin osumat ratkaisivat ottelun lopullisesti.

Lohko C jatkuu viikon päästä, kun Slovan Bratislava kohtaa kotihallissaan Salavat Julajevin.