Suomi-sarja pelataan 14 joukkueella − jatkosarjoista luovutaan

Suomi-sarja / Uutinen
MuIK Hockey ja Haukat vääntävät muiden joukkueiden tapaan runkosarjassa 30 ottelua.
Kuva © Samppa Toivonen - https://www.samppas.net
Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta on päättänyt tulevan kauden Suomi-sarjan pelijärjestelmän. Mukana on 14 joukkuetta, kun viime kaudella ylemmän jatkosarjan kärkikaksikko Kiekko-Espoo ja FPS nostettiin Mestikseen.

Mukana olevat 14 joukkuetta pelasivat Suomi-sarjassa myös viime kaudella. Nämä joukkueet pelaavat kaksinkertaisen sarjan, josta muodostuu 26 ottelua. Lisäksi pelataan välisarja neljässä lohkossa, joista yhdessä on viisi joukkuetta ja kolmessa kolme. Viiden joukkueen lohkossa joukkueet kohtaavat yhden ylimääräisen kerran, kolmen joukkueiden lohkoissa pelataan ylimääräinen koti- ja vierasottelu.

Viiden joukkueen lohkon muodostavat JHT, Laser HT, MuIK Hockey, Raahe-Kiekko ja S-Kiekko. Kolmen joukkueen lohkoissa nähdään D-Kiekko, HC Giants ja Riemu, Haukat, Hunters ja Titaanit sekä HC Indians Kaarina,  Karhu HT ja Pyry.

Pudotuspeleihin pääsee 12 joukkuetta. Ensimmäisellä kierroksella otteluparit ovat 5.−12., 6.−11., 7.−10. ja 8.−9.. Ottelusarjat pelataan paras kolmesta, ja näiden voittajat pääsevät puolivälieriin, jotka pelataan paras viidestä. Puolivälierien voittajat kohtaavat välierissä, jotka pelataan niin ikään paras viidestä. Koska karsintoja Mestikseen ei pelata, välierien voittajat pelaavat Suomi-sarjan mestaruudesta paras viidestä -ottelusarjassa. Välierien häviäjät pelaavat yksiosaisen pronssiottelun.

Runkosarjan 13. ja 14. osallistuvat Suomi-sarjan karsintoihin. 

» Lähetä palautetta toimitukselle