Steve Moses HPK:n hyökkäykseen − norjalaisnuorukaiselle ja omalle juniorille myös sopimukset

LIIGA / Uutinen
Steve Moses on pelannut Liigassa aiemmin Jokereissa kausina 2012-2014.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokereista tuttu yhdysvaltalaishyökkääjä Steve Moses siirtyy HPK:n riveihin. Uutena kasvona hämeenlinnalaisryhmään liittyy myös norjalaishyökkääjä Eskil Wold.

HPK on tehnyt sopimukset Steve Mosesin, Eskil Woldin sekä Mikael Tapion kanssa. Mosesin sopimus on vuoden mittainen, kun taas Woldin ja Tapion sopimukset kattavat kaksi seuraavaa kautta.

Moses on suomalaisyleisölle tuttu pelaaja Jokereista, jota yhdysvaltalaishyökkääjä edusti kausina 2012-2015 sekä 2018-2020. Kaksi edelliskautta 32-vuotias hyökkääjä pelasi Sveitsin pääsarjassa Rapperswillissä. Päättyneellä kaudella Moses kärsi loukkaantumisesta ja sen vuoksi pelasi ainoastaan 11 ottelua.

KHL:ssä Moses voitti sarjan maalipörssin kaudella 2014-2015 iskettyään 36 maalia. Häneltä löytyy kokemusta myös AHL:stä 45 ottelun verran.

− Steve on laatuhyökkääjä, jolta odotamme tehokkuutta ja vastuunkantoa. Erittäin hyvä luistelemaan, nopea, ja tuo rytmiä meidän hyökkäyspelaamiseen. Uskomme, että hyvällä laukauksella ja pelinluvulla hän tuo tehokkuutta myös meidän ylivoimapeliimme. Steve on kansainvälisen tason huippupelaaja kaikilla mittareilla, kuvaili HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola.

Nuorille pelaajille kaksivuotiset sopimukset

Eskil Wold siirtyy Hämeenlinnaan Norjan pääsarjajoukkue Frisk-Askerista. 19-vuotias hyökkääjä teki päättyneellä kaudella 43 ottelussa tehot 22+16=38. Pudotuspeleissä hän kokosi kuudessa ottelussa neljä tehopistettä.

− Eskil on nuori ja todella lahjakas hyökkääjä. Nuoresta iästään huolimatta hän on pystynyt olemaan tehokas Norjan Liigassa ja sai tuntumaa jo A-maajoukkueeseen pelatessaan tänä keväänä myös Suomea vastaan Norjan paidassa harjoitusotteluita. Eskil on kiekollisesti taitava ja lukee ja ennakoi hyvin peliä, kertoi Toivola.

− Hänellä on jo nyt 19-vuotiaana voimakas luistelu ja se yhdistettynä taitaviin käsiin tuo monipuolisuudellaan lisäulottuvuuden peliimme. Eskil on tulevaisuuden mahdollinen NHL-pelaaja ja hän voi hyvinkin ottaa seuraavan stepin HPK:ssa. Olen todella tyytyväinen, että hänen sopimuksensa on kaksivuotinen.

Puolustaja Mikael Tapio on pelannut kaksi viime kautta HPK:n U20-joukkueessa. U20-sarjassa hän viimeisteli kuluvalla kaudella 34 ottelussa tehot 2+4=6. Kauden aikana hän sai vyölleen myös kuusi ottelua FPS:n Mestis-joukkueessa.

HPK tiedotti lisäksi, että hyökkääjä Daniel Mäkiahon tulevaa kautta koskenut sopimus on purettu. 21-vuotias hyökkääjä pelasi päättyneellä kaudella HPK:n U20-joukkueessa ja esiintyi myös kahdessa Liiga-ottelussa.

Hämeenlinnalaisjoukkueen valmennusryhmä täydentyi myös fysiikkavalmentaja Matias Sarvelalla sekä U20-joukkueesta liigajoukkueen mukaan nousevalla maalivahtivalmentaja Aleksis Virtasella.

» Lähetä palautetta toimitukselle