SaiPa solmi ison tukun sopimuksia − Mestiksen pörssiykkönen ja slovakialainen HPK:sta saapuvat Lappeenrantaan

LIIGA / Uutinen
Jaakko Lantta siirtyy Liigaan.
Kuva © Topi Lainio
SaiPa julisti kuusi uutta pelaajasopimusta, joista kolme solmittiin uuden pelaajan kanssa ja kolme päättyneeltä kaudelta tuttujen nimien kanssa.

SaiPa on solminut sopimukset Mestiksen pistepörssin viime kauden voittajan Jaakko Lantan, HPK:n slovakialaislaituri Filip Krivosikin, Joel Olkkosen ja Lukosta tulevan Ville Petmanin kanssa.

Lappeenrantalaisten riveissä jatkavat Jimi Jalonen ja Micke Saari. Jalosen. Krivosikin ja Petmanin sopimukset ovat kaksivuotisia. Muiden pelaajien sopimukset ovat muotoa 1+1 vuotta.

Päättyneellä kaudella Ketterässä tehot 16+41=57 runkosarjassa tehnyt Lantta voitti pistepörssin Mestiksessä.

− Mestis-vuodet ovat osoittaneet, että Jaakolla on iso potentiaali mennä eteenpäin. Viime kausi oli kaikilla mittareilla erinomainen Mestis-tasolla ja on mielenkiintoista nähdä minkälaisen roolin onnistuu ottamaan Liigasta. Rightin sentteri, joita ei ole liikaa tarjolla, mutta pystyy pelaamaan myös laidassa, SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksa kommentoi.

Krivosik teki HPK:n paidassa 11+12=23 tehopistettä ja murtautui liigajäille. Slovakialainen on pelannut myös seitsemän miesten maajoukkuepeliä tehopistein 3+2=5. Hänellä on myös kokemusta maansa nuorisomaajoukkueista.

− Filip on mennyt kaikkina Suomen vuosinaan eteenpäin ja pystyi jo ajoittain ottaa isoa roolia Liigassa viime kaudella. Hän on vielä nuori pelaaja, mutta on jo nyt vahva fyysisesti, suojaa kiekkoa hyvin ja hänellä on erinomainen taitotaso. Molemmilla osapuolilla on isot odotukset ensi kaudesta ja Filipillä on kaikki ominaisuudet olla ratkaisupelaaja jo ensi kaudella, urheilujohtaja Tuomenoksa sanoi tiedotteessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle