SaiPa kotiuttaa Petmanit ja tuo Mikko Kousan takaisin Liigaan – "Sanomattakin siis selvää, että voittoja lähdetään hakemaan"

LIIGA / Uutinen
Ville Petman kantoi edellisellä Liiga-kaudellaan kasvattiseuransa kultakypärää.
SaiPa paljasti perjantaiaamuna tehneensä sopimukset kahden oman kasvattinsa, Ville ja Mikko Petmanin kanssa. Joukkueeseen liittyy myös entinen maajoukkuepelaaja Mikko Kousa.

SaiPa tiedotti perjantaina tehneensä kauden 2024–2025 kattavat sopimukset hyökkääjä Ville Petmanin sekä puolustaja Mikko Kousan kanssa.

Heidän lisäkseen SaiPaan liittyy Petmanin pikkuveli, hyökkääjä Mikko Petman, joka tulee joukkueeseen lainasopimuksella JYPistä. Kauden mittaisen option sisältävä sopimus SaiPan kanssa alkaa elokuun loppuun asti ulottuvalla koeajalla.

– Ville on erinomainen profiilipelaaja, jolle edeltävät kaksi kautta ovat takuulla tuoneet valtavasti lisää. Hän tulee omalla esimerkillään auttamaan joukkuetta isossa roolissa. Upeaa saada oman kylän poika takaisin SaiPa-paitaan, kommentoi vanhemman Petmanin hankintaa SaiPan urheilujohtaja Harri Aho.

Petman pelasi edelliset kaksi kautta Seattle Krakenin sopimuspelaajana AHL:ää Coachella Valley Firebirdsin riveissä. Sitä ennen hän oli 22-vuotiaana SaiPan tehokkain pelaaja kaudella 2021–2022 39 pisteellään.

– Onhan täällä [Pohjois-Amerikassa] todella erilaista kuin Suomessa. Vaikka olen viihtynyt hyvin, on tosi kiva myös lähteä kotiin. Tämä kuumuus on melko tukahduttavaa. Tulen takaisin kotiseuraan todella hyvillä mielin. Edessä on jälleen uusi haaste. Hienoa nähdä, missä oma taso on Liigassa kahden kauden jälkeen, Petman kommentoi itse paluutaan joukkueeseen.

36-vuotiaan Kousan edelliset kaksi kautta kuluivat puolestaan Saksan ja Slovakian pääsarjoissa, joista jälkimmäisessä hyökkäävä puolustaja voitti mestaruuden.

– Mikko on taitava, kiekollinen puolustaja, viime kevään Slovakian mestari ja erittäin hyvä ylivoimapelaaja. Hän osoitti kiinnostusta SaiPaa ja Liigaan paluuta kohtaan – todella hienoa nähdä, että Mikko halusi tulla meille SaiPaan. Pitkä ura takana ja hän tuo varmasti paljon kokemusta joukkueeseen, Aho kertoo Kousan hankinnasta.

Liigassa Kousa on pelannut 552 runkosarjaottelua tehoin 82+182=264. Suomenmestaruuden hän voitti HIFK:n riveissä vuonna 2011. Maajoukkuekokemusta Kousalla on vuorostaan Euro Hockey Tourilta kausilta 2011–2017.

– Meidän on joukkueena nyt ehdottomasti tehtävä parhaamme, jotta SaiPa pelaa ja palaa takaisin fanien sydämiin, ja tähän asiaan pyrin oman osuuteni tekemään. Sanomattakin siis selvää, että voittoja lähdetään hakemaan, kuvaa motivaatiotaan Kousa.

JYPin sopimuspelaaja Mikko Petman kertoo puolestaan hakevansa SaiPasta viime kautta suurempaa roolia.

– Näen itse asian niin, että kaikki pitää ansaita. Selvää on, että isoa roolia Jyväskylästä lähdettiin hakemaan. Kun Hapa [Harri Aho] soitti ja kysyi, onko kiinnostusta tulla, käytiin todella hyvät keskustelut, ja sitten seurat katsoivat keskenään, kuinka edetään, Petman kertoo lainasopimuksen muodostumisesta.

Nuorempi Petman pelasi viime kaudella 53 ottelua JYPin paidassa tehoin 5+3=8, ja voitti suomenmestaruuden Lukossa keväällä 2021. SaiPan edustusjoukkueessa lappeenrantalainen ei ole aiemmin pelannut.

– Mikko on fyysinen, hyvin luisteleva pelaaja, joka meillä on mahdollista saada elokuun koeajan jälkeen tärkeäksi osaksi joukkuetta. Takanaan Mikolla on hieman rikkinäinen viime kausi, mutta heti elokuussa lähdetään tavoittelemaan yhteisiä onnistumisia, kuvailee Aho Petmanin tulevan kauden tavoitteita.

» Lähetä palautetta toimitukselle