Pikavisiitiltä Saksasta Suomen kentille – Antoine Morand vahvistamaan SaiPan hyökkäystä

LIIGA / Uutinen
SaiPan kokoonpano täydentyy kanadalaissentterillä.
Kuva © Topi Lainio
SaiPa vahvistaa hyökkäystään urallaan yli 150 AHL-peliä pelanneella Antoine Morandilla.

SaiPa on tehnyt 1+1-vuotisen sopimuksen keskushyökkääjä Antoine Morandin kanssa. Seura tiedotti hankinnasta perjantaina.

Vasemmalta laukova Morand on Anaheim Ducksin toisen kierroksen varaus kesältä 2017. NHL:ssä keskushyökkääjälle ei pelejä tullut, mutta AHL:ssä hän on pelannut 152 ottelua ja tehnyt niissä 48 tehopistettä.

– Hän on vahva kiekolla ja suojaa hyvin kiekkoa. "Antin" luisteluominaisuudet ovat sellaiset, että ne riittävät varmasti aina NHL:n asti, kommentoi hankintaa SaiPan tiedotteessa toimitusjohtaja Jussi Markkanen.

23-vuotias kanadalaishyökkääjä kiekkoili ennen Lappeenrantaan siirtymistään harjoituskaudella Saksan DEL-liigassa pelaavassa Augsburger Pantherissa. Heinäkuun lopulla alkanut sopimus kuitenkin purettiin äskettäin.

– Sopimuksessa oli purkupykälä, joka astui voimaan, kun toinen ulkomaalaispelaaja ei ehtinyt saamaan Saksan kansalaisuutta. Hän oli siinä kohdassa ylimääräinen pelaaja, Markkanen kommentoi.

Juniorivuosinaan Morand oli voittamassa keväällä 2018 QMJHL:n sekä CHL:n mestaruutta, Memorial Cupia. Kaudella 2015-2016 hänet valittiin QMJHL:n tulokkaiden tähdistökentälliseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle