Niko Seppälälle ei pelikieltoa taklauksesta Anton Levtchiin – Tappara teki Liigalle käsittelypyyntön tilanteesta

LIIGA / Uutinen
Seppälälle (keskellä) ei tuomittu pelikieltoa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Liigan kurinpitodelegaatio ei tuominnut HIFK:n Niko Seppälälle pelikieltoa lauantain Liiga-kierroksen taklauksesta Tapparan Anton Levtchiin.

Liiga tiedotti sunnuntai-iltana Tapparan tehneen Liigalle käsittelypyynnön  HIFK-puolustaja Niko Seppälän taklauksesta Tapparan kultakypärä Anton Levtchiin. Liigan kurinpitodelegaatio käsitteli tapauksen sunnuntain aikana, mutta se ei tuominnut käsittelyn jälkeen Seppälälle pelikieltoa.

Kurinpitodelegaatio kertoo tiedotteessaan, että Tapparan jättämässä käsittelypyynnössä painotetaan Seppälän suorittaneen taklauksen hyppäämällä.

Seppälä taklasi lauantain Liiga-kierroksella Tapparan Levtchiä ottelun päätöserässä. Levtchi poistui taklauksen jälkeen pukukoppiin, mutta hän palasi kypärää vaihtaneena Tapparan vaihtoaitioon ennen ottelun loppua. Levtchi pelasi ottelun lopussa yhden vaihdon ylivoimalla.

Kurinpitopäätöksessä todetaan, että Seppälän taklaukseen liittyy normaali taklausliikkeen mukainen painonsiirto eteenpäin, ja että Seppälän luistimet irtoavat jäästä vasta taklauksen osumisen jälkeen.

Kurinpitodelegaatio totesi tiedotteessaan, ettei se nähnyt taklauksessa hyppäysliikettä tai tilannetta, jossa Seppälän taklauksen pääpaino kohdistuisi Levtchin päähän.

Tapparan päävalmentaja Rikard Grönborg ilmaisi ottelun jälkeen tyytymättömyytensä Liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönnille, sillä tilanteesta ei tuomittu ottelussa rangaistusta. Iltalehden tietojen mukaan Grönberg kertoi taklauksen kohdistuneen Levtchiä suoraan päähän.

» Lähetä palautetta toimitukselle