NHL-tähden serkku saapuu Mestikseen − Noah Kane Kiekko-Poikien hyökkäyskalustoon

MESTIS / Uutinen
Joensuulaisryhmässä nähdään ensi kaudella yhdysvaltalaisväriä.
Kuva © Samuli Huikuri
Joensuun Kiekko-Pojat vahvistuu yliopistokiekkoa viime vuodet pelanneella yhdysvaltalaisella Noah Kanella.

Noah Kane saapuu Joensuuhun yksivuotisella sopimuksella. 24-vuotias keskushyökkääjä on pelannut viimeiset neljä kautta NCAA:ssa.

Kaksi edelliskautta Kane kiekkoili Long Islandin yliopistojoukkueessa, jota edusti myös Kiekko-Poikien riveihin tulevaksi kaudeksi palannut puolustaja Atte Lehikoinen. Vasemmalta laukova hyökkääjä teki 33 ottelussa tehot 8+22=30.

− Positiivisten esimerkkien innoittamana Mestis sarjana kiinnostaa yhä useampaa urheilullista haastetta ja mahdollisuutta etsivää ulkomailta saapuvaa pelaajaa. Tällaisen rekrytoinnin onnistumisen edellytyksenä on, että organisaatiosta löytyy hyvien kontaktien lisäksi kokemusta ja kykyä toimia erilaisista kulttuureista saapuvien pelaajien kanssa, Kiekko-Poikien päävalmentaja Kasper Vuorinen kommentoi.

− Noahista joukkue saa kokonaisvaltaisen pelaajan, jolla on kovat tavoitteet ja halu tulla juuri Joensuuhun ottamaan askelia oikeaan suuntaan urallaan.

Maaliskuussa Kane teki uransa ensimmäisen ammattilaissopimuksen, kun siirtyi ECHL-joukkue Cincinnati Cyclonesiin. ECHL:ssä hyökkääjä ehti pelaamaan 16 ottelua, joissa teki tehot 2+4=6.

Kanelta löytyy suvustaan myös nimekäs kiekkomies, sillä hänen serkkunsa on urallaan yli 1200 NHL-ottelua pelannut ja lähes 1300 tehopistettä sarjassa iskenyt Patrick Kane.

− Olen todella innoissani mahdollisuudesta päästä pelamaan Joensuussa. En ole kuullut muuta, kuin hienoja asioita kaupungista, faneista ja organisaatiosta. Ei ole parempaa paikkaa aloittaa uraani Euroopassa. En malta odottaa pääsyä Joensuuhun, Kane kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle