Kiekko-Poikien tilikausi lopulta voitollinen – Tomek Valtonen nousee hallitukseen

MESTIS / Uutinen
Eemil Vinni loisti viime kaudella joensuulaisten kirkkaimpana tähtenä. Ensi kaudella tie vie kohti isompia pelikenttiä.
Kuva © Topi Lainio
Kiekko-Pojat julkaisi viime kauden talouslukunsa, jotka olivat evakkokauteen nähden hyvät.

Mestiksessä pelaava Joensuun Kiekko-Pojat julkaisi maanantaina viime tilikauden tuloksensa.

Seuran taustayhtiö Joensuun Kiekko-Pojat Oy teki voittoa 1329 euroa, liikevaihdon ollessa noin 813 000 euroa. Tulos parani edelliseen tilikauteen verrattuna yli 197 000 euroa.

Tulos on merkittävä siihen nähden, että seuralla on takanaan vaikea kausi. Mehtimäen jäähallin ollessa remontissa, Kiekko-Pojat pelasi lähes kaikki kotiottelunsa Outokummun 700-paikkaisessa jäähallissa. Tiedotteen mukaan yleisömäärät putosivat noin 67% edellisestä kaudesta. Tulonmenetyksiä evakossa pelaamisesta tuli kymmeniä tuhansia euroja.

Kiekko-Pojat pelasivat kaksi kotiotteluaan Joensuun pesäpallostadionilla, jonka lisäksi toinen Jokerit-ottelu vietiin Savonlinnaan isomman yleisömäärän toivossa.

– Kumppanimyynti oli erittäin hyvää päättyneellä kaudella. Lisäksi tammikuussa pelatut ulkoilmaottelut olivat suuressa roolissa, että selvisimme haastavasta kaudesta, kertoo seuran general manager ja omistajaportaaseen kuuluva Jaakko Lipponen.

– Hienot uudet ajat ovat tulossa, kun pääsemme jälleen pelaamaan Joensuuhun. Uusi halli antaa meille paljon mahdollisuuksia kehittää toimintaamme, ottelutapahtumaa ja tarjontaamme yhteistyökumppaneille, jatkaa Lipponen.

Lähes kokonaan uusiksi rakennetun jäähallin on määrä valmistua joulukuussa 2024, jolloin siellä pelataan myös ensimmäiset ottelut.

Tomek Valtonen nousee seuran hallitukseen

Seura kertoo tiedotteessa myös päättäneensä hallituksen kaudelle 2024-2025. Hallituksen puheenjohtajaksi nousee aiemmin hallituksen jäsenenä ollut Jukka Ropponen. Hallituksessa jatkavat Lipposen lisäksi Mika Vähäniitty, Tomi Karhunen sekä Petri Maaranen. Uutena nimenä hallitukseen nousee kiteeläislähtöinen jääkiekkovalmentaja Tomek Valtonen.

Valtonen on pelaajauransa jälkeen valmentanut urallaan muun muassa Sportia, Jokereita ja Suomen U20-maajoukkuetta. Tällä hetkellä hän on Slovakian pääsarjassa pelaavan HK Dukla Michalovcen päävalmentaja.

– Olen seurannut muutaman vuoden ajan sivusta Kiekko-Poikien tekemistä. Viime kauden suoritus, kehittyvä organisaatio ja seuran tulevaisuuden tavoitteet saivat minut innostumaan lähtemään tähän mukaan. Lisäksi tiedän, että seurassa on tekijöitä jotka haluavat jättää jäljen joensuulaiseen jääkiekkoon. kertoo Valtonen.

Uudeksi puheenjohtajaksi nouseva Ropponen on Roima Intelligencen entinen toimitusjohtaja, jolla on vuosikymmenten kokemus myös huippujääkiekon valmennuksesta. Hän on ollut maalivahtivalmentajana muun muassa Jokereissa, Bluesissa, Rochester Americansissa sekä Zürich Lionsia. Palkintokaapista löytyy kaksi Suomen ja Sveitsin mestaruutta sekä neljä Euroopan mestaruutta.

» Lähetä palautetta toimitukselle