Max Lindroth historialliseen hattutemppuun Lappeenrannassa

LIIGA / Uutinen
Max Lindroth viimeisteli liigauransa ensimmäiset osumat.
Kuva © Timo Savela
TPS-puolustaja Max Lindroth viimeisteli hattutempun SaiPan verkkoon.

Ennen keskiviikon Liiga-kierrosta kuudessa pelaamassaan ottelussa vain syöttöpisteitä kerännyt TPS-puolustaja Max Lindroth viimeisteli hattutempun SaiPa vastaan ottelun avauserässä. 

27-vuotias puolustaja viimeisteli Liiga-uransa avausmaalin heti ottelun avausvaihdossa, ja seuraava täysosuma nähtiin vain vajaat viisi minuuttia myöhemmin. Hattutempun täydentänyt kolmas maali näki päivänvalon TPS:n pelatessa ylivoimalla ennen erän puoliväliä ajassa 9.40. 

Hattutemppu oli Liiga-historian nopein ottelun alusta laskien. Aiempi ennätys oli Antti Saarelan nimissä, joka onnistui vastaavassa tempussa yhdeksän sekuntia hitaammin.

Lindrothista tuli samalla myös toinen puolustaja, joka viimeisteli uransa kolme ensimmäistä liigamaalia samassa ottelussa. Aiemmin vastaavassa tempussa on onnistunut Lukossa pelannut puolustaja Peter Shier vuonna 1980.

Edellisen kerran TPS-puolustaja on puolestaan tehnyt hattutempun joulukuussa 2002, kun Pasi Petriläinen viimeisteli kolme täysosumaa samassa ottelussa.

Lindroth viimeisteli ottelussa vielä kolmannessa erässä neljännen maalin, jonka myötä hänestä tuli ensimmäinen pelaaja Liigassa, joka on viimeistellyt uransa neljä ensimmäistä liigamaalia samassa ottelussa. Edellisen kerran puolustaja on ylipäätänsä tehnyt neljä maalia samassa ottelussa vuonna 1985, kun Tapio Levo onnistui heiluttamaan vastustajan maaliverkkoa neljästi. Levo oli myös ennen Lindrothia ainoa puolustaja, joka on onnistunut vastaavassa.

Uutista päivitetty 21.2 kello 20.20: Lisätty tieto Lindrothin neljännestä maalista

» Lähetä palautetta toimitukselle