Luistimenviillon kaulaansa saanut Adam Johnson on kuollut

Muut Sarjat / Uutinen
Johnson pelasi 13 NHL-ottelua Penguinsin paidassa.
Kuva © Bruce Bennett
Urallaan 13 NHL-ottelua pelannut Adam Johnson on kuollut Ison-Britannian kiekkoliigan EIHL:n ottelussa lauantai-iltana sattuneessa karmivassa onnettomuudessa.

Sheffield Steelersin ja Nottingham Panthersin välinen EIHL-ottelu keskeytettiin lauantai-iltana, kun Panthers-hyökkääjä Adam Johnson loukkaantui vakavasti. Taklaustilanteessa tasapainonsa menettäneen vastustajan luistin viilsi Johnsonia epäonnisesti kaulan tai niskan alueelle. 8000-päistä yleisöä kehotettiin poistumaan katsomosta samalla kun runsaasti verta valunutta Johnsonia hoidettiin jäällä.

Sunnuntaina Nottingham Panthers tiedotti, että Johnson ei selvinnyt traagisesta onnettomuudesta.

- Adam, meidän numeromme 47, ei ollut pelkästään erinomainen jääkiekkoilija, vaan myös mahtava joukkuekaveri ja uskomaton persoona, jolla oli koko elämä edessään. Seura tulee syvästi kaipaamaan häntä emmekä unohda häntä koskaan, Panthers sanoo tiedotteessaan.

29-vuotiaana kuollut Johnson pelasi kausina 2018-2020 13 NHL-ottelua Pittsburgh Penguisissa ja teki niissä yhden maalin. Euroopassa yhdysvaltalaishyökkääjä edusti SHL:n Malmö Redhawksia ja DELin Augsburger Pantheria ennen siirtymistään Ison-Britannian liigaan täksi kaudeksi.

EIHL:n sunnuntain ottelut on siirretty myöhempään ajankohtaan.

Juttua muokattu 29.10.2023 klo 11.06: Kuva vaihdettu.

» Lähetä palautetta toimitukselle