Liiga-kierros: Helsingissä nujakoitiin ystävänpäivän kunniaksi, Kuopiossa juhli KalPa ja SaiPan vierasputki katkesi Tampereella

LIIGA / Uutinen
Helsingissä tunteet kävivät kuumina läpi ottelun.
Kuva © Ville Tohka
Neljän ottelun Liiga-kierroksella nähtiin neljä kotivoittoa. Kierroksen kärkikamppailussa HIFK jätti Ilveksen nollille, kun taas Vaasassa Sport raapi elintärkeät pisteet Jukureilta.

Ystävänpäivän kamppailut sujuivat isännille voittoisasti, kun jokaisella paikkakunnalla kotijoukkue juhli. Ilves, Jukurit, Lukko ja Saipa joutuivat kotimatkalleen ilman pistettäkään.

HIFK–Ilves 3–0

HIFK peittosi Ilveksen kuumassa ottelussa, jossa tuomittiin yhteensä 67 rangaistusminuuttia. Parhaimmillaan samasta tilanteesta tuomittiin 11 rangaistusta. Kolmannessa erässä vieraiden Jérémy Grégoire lähti ennenaikaisesti suihkun puolelle, kun hyökkääjä huitoi isäntien Iiro Pakarista käsille.

HIFK aloitti ottelun vauhdilla, kun se siirtyi 1–0-johtoon vain 14 sekunnin pelin jälkeen. Johtoa HIFK lisäsi vain pari minuuttia myöhemmin Jori Lehterän osuttua maalipuiden väliin. Seuraavaa maalia saatiin odottaa lähes 50 minuuttia, kunnes isäntien Jesse Seppälä iski ottelun loppulukemiksi 3–0.

Voitolla HIFK nousi Kärppien ohi sarjataulukossa viidenneksi ottelun enemmän pelanneena. Tappiosta huolimatta Ilves piti sarjajohtonsa. Ilves johtaa sarjaa neljällä pisteellä paikallisvastustaja Tapparaan nähden. HIFK:n viikko jatkuu perjantaina sen kohdatessa Jukurit. Ilves pelaa lauantaina Vaasassa Sportia vastaan.

MAALINTEKIJÄT

0.14 1–0 Joni Ikonen (Lehterä)
2.25 2–0 Jori Lehterä (Nättinen, Martin)
50.56 3–0 Jesse Seppälä (Kaskimäki, Motin)

Maaliodottama: HIFK 2,17–1,40 Ilves

Sport–Jukurit 5–3

Viimeisestä pudotuspelipaikasta kynsin hampain taisteleva Sport kaatoi kotikentällään kärkisijoista kamppailevan Mikkelin Jukurit. Ottelun avauserä oli vauhdikas, minkä myötä ensimmäiselle erätauolle siirryttiin 2–2-lukemista. Vahva toinen erä riitti lopulta vaasalaisille voittoon, kun toinen erä tuotti kolme onnistumista.

Sportin viidennen maalin iski läpimurtokauttaan pelaava Atro Leppänen, jolle maali oli jo kauden 11. Leppänen pitää puolustajien maalipörssissä hallussaan toista sijaa ja 11. maali sivuaa tulokaspuolustajien maaliennätystä, jota ennen tätä kautta piti hallussaan Otso Rantakari.

Voitolla Sport nousi kolmen pisteen päähän pudotuspelipaikasta. Jukurit pysyi tappiosta huolimatta tukevasti kolmannella sijalla. Jukureiden pelit jatkuu perjantaina HIFK:ta vastaan Mikkelissä, Sport matkaa samana päivänä Lahteen Pelicansin vieraaksi.

1.20 0–1 Oskars Batņa (Hynninen)
11.59 1–1 Erik Riska (Leppänen, Hayes)
16.40 2–1 Sebastian Wännström (Mattsson)
19.13 2–2 Konsta Helenius (Hynninen)
30.54 3–2 Johan Sundström (Scarlett)
31.33 4–2 Lari Heikkinen (Stråka, Hult)
32.34 5–2 Atro Leppänen (Nieminen, Sundström)
41.27 5–3 Niilo Romppanen (Helenius, Batņa)

Maaliodottama: Sport 2,87–1,48 Jukurit

KalPa–Lukko 5–2

Ottelu oli tärkeä molemmille joukkueille, sillä joukkueet majailivat ennen kamppailua sijoilla seitsemän ja kahdeksan. KalPa otti ottelun ohjat käsiinsä ensimmäisessä erässä, eikä antanut niitä enää missään vaiheessa takaisin. Lopullisesti KalPa taiteili raumalaiset kumoon ottelun viimeisessä erässä, jossa KalPa osui lopulta kolmesti Lukon kahta vastaan.

Tehomiehinä ottelussa kunnostautuivat Andreas Okany, Matyáš Kantner, Lasse Lappalainen ja Jaakko Lantta, jotka kaikki iskivät kaksi tehopistettä. Olvi Areena on osoittautunut Lukolle hankalaksi vieraspaikaksi, sillä tappio oli seuralle jo kuudes peräkkäinen Kuopiossa.

Voitolla joukkueiden piste-ero kaventui kahteen pisteeseen. KalPan viikko jatkuu viikonlopun kahdella Kärpät-kohtaamisella, kun taas Lukko kohtaa lauantaina Satakunnan paikalliskamppailussa Ässät.

8.38 1–0 Filip Westerlund (Mäenpää, Kantner)
30.41 2–0 Kasper Simontaival (Lappalainen, Mäenpää) yv
40.27 3–0 Andreas Okany (Lantta) sr
43.42 4–0 Oliver Kapanen (Lappalainen, Kantner)
44.42 4–1 Antoine Morand (Tieksola, Reunanen)
47.41 5–1 Andreas Okany (Lantta)
52.42 5–2 Pathrik Westerholm (Ikonen)

Maaliodottama: KalPa 3,87–2,45 Lukko

Tappara–SaiPa 5–2

Tappara voitti toisen kerran viikon sisään SaiPan, kun se kaatoi lappeenrantalaiset kotonaan lukemin 5–2. Ottelun ratkaisevaan asemaan nousi toinen erä, jossa Tappara mätti neljä maalia SaiPan verkkoon. Ottelun tehokkaimpana pelaajana hääri Otto Leskinen, joka kirjautti kolme syöttöpistettä. Anton Levtchi ja Heikki Liedes napauttivat molemmat tililleen kaksi tehopistettä.

Voitolla Tappara kavensi eroa kärkijoukkue Ilvekseen eron ollessa enää neljä pistettä. SaiPa ei voi enää päästä pudotuspeleihin. Tappion myötä SaiPan kuuden