Kolppanen ja Maalahti jatkavat Ilveksessä - "Uskomme heidän olevan tärkeitä palasia tulevan kauden joukkueessa"

LIIGA / Uutinen
Maalahti jatkaa Ilveksen takalinjoilla ensi kaudellakin.
Kuva © Saana Hakala
Maalivahti Ville Kolppanen ja puolustaja Kalle Maalahti jättivät käyttämättä sopimuksissaan olleet ulkomaan optiot, joten molemmat pysyvät Ilveksessä ensi kaudenkin.

Ville Kolppanen ja Kalle Maalahti tekivät viime keväänä Ilveksen kanssa 1+1-vuotiset sopimukset, joihin sisältyi ulkomaan optio. Kumpikaan ei kuitenkaan tätä käyttänyt, vaan he jatkavat tamperelaisryhmässä.

Maalahti iski Ilveksen takalinjoilla viime kaudella 58 ottelussa tehot 3+21. Hänen keskimääräinen jääaikansa 19.50 oli toiseksi suurin Ilveksen puolustajista. 

Ulkomaan kiertueelta kotimaahan viime kaudeksi palanneen Kolppasen rooli jäi pieneksi ja hän pelasi Liigassa vain 12 ottelua torjuntaprosentilla 85,8. Kauden aikana hän esiintyi myös Kooveen paidassa seitsemässä Mestis-ottelussa.

− Maalahti kantoi viime kaudella suurta vastuuta puolustuksessamme niin tasakentällisin kuin erikoistilanteissakin. Lukáš Dostálin loistokauden myötä Kolppasen peliaika maalinsuulla jäi pienemmäksi, mutta pelaajakohtaisesti haastavan kauden jälkeen hän harjoittelee äärimmäisen motivoituneena. Maalahti ja Kolppanen edustavat Ilveksessä myös kokemusta, ja uskomme heidän olevan tärkeitä palasia tulevan kauden joukkueessamme, kommentoi Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela.

Ainut ulkomaan optionsa käyttänyt pelaaja oli hyökkääjä Robert Leino, joka siirtyi SHL:ään Örebron joukkueeseen.

− Leinon tilanne oli pitkään auki, ja asiat ratkesivat vasta tällä viikolla. Siirtoon sisältyi sovittu korvaus, jonka Örebro maksoi maanantaina. Leino oli arvokas pelaaja viime kauden menestyksessämme, ja olimme äärimmäisen tyytyväisiä hänen peliotteisiinsa ja johtajuuteensa. Hän otti Ilveksessä askeleen eteenpäin urallaan ja täytti kaikki odotuksemme sekä pelaajana että ihmisenä. Kiitämme Robertia Ilveksen eteen tehdystä työstä ja toivotamme hänelle onnea uusiin haasteisiin, Koskela totesi.

Ilveksellä on tällä hetkellä sopimukset 25 pelaajan kanssa. NHL-tulokassopimuksen Arizona Coyotesin kanssa tehneen Matias Maccellin pelaaminen ensi kaudella Ilveksessä on myös vielä mahdollista, sillä jos hän ei saa paikkaa NHL-joukkueesta, niin hän palaa Ilveksen riveihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle