Käräjäoikeudessa tuomittu Jukka Toivakka saa jatkaa Jääkiekkoliiton varapuheenjohtajana

MAAJOUKKUE / Uutinen
Jukka Toivakka jatkaa käräjäoikeuden tuomiosta huolimatta Jääkiekkoliiton varapuheenjohtajana.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto
Käräjäoikeudessa tuomion saanut Jukka Toivakka saa jatkaa Jääkiekkoliiton liittohallituksen varapuheenjohtajana. Asia käydään tarvittaessa läpi uudestaan liittovaltuustossa, kun oikeuskäsittely on saatu lopullisesti päätökseen.

Jääkiekkoliiton liittohallituksen varapuheenjohtaja Jukka Toivakka saa jatkaa tehtävässään liitossa. Jääkiekkoliiton liittovaltuusto käsitteli Toivakan asemaa viime viikolla järjestetyssä kokouksessaan ja liittovaltuusto päätti, että Toivakka saa jatkaa varapuheenjohtajana. Toivakka sai marraskuun alussa tuomion käräjäoikeudessa virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta sekä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Tuomio oli kahdeksan kuukauden ehdollinen vankeusrangaistus. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen. 

Liittovaltuusto perusteli Toivakan aseman säilyttämistä oikeuskäsittelyn keskeneräisyydellä. Käräjäoikeuden päätös ei ole vielä lainvoimainen ja Toivakka on kertonut valittavansa tuomiosta hovioikeuteen. Liittovaltuusto kertoi käsittelevänsä tarvittaessa asiaa uudelleen, kun lainvoimainen päätös on saatu.

Liittohallituksen puheenjohtaja Harri Nummela kertoi oikeusprosessin alussa saaneensa tiedon Toivakan oikeuteen joutumisesta mediasta. Toivakka on myös liigaseura Jukurien hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja. Jukurit tiedotti jo aiemmin, että Toivakka saa jatkaa toistaiseksi seuran palveluksessa tuplaroolissaan. 

» Lähetä palautetta toimitukselle