IL: Leijonille iso menetys – Genèven suomalaisia ei nähdä kevään MM-turnauksessa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Sakari Manninen ratkaisi osumallaan Suomelle maailmanmestaruuden vuoden 2022 kotikisoissa.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Yksikään Genève-Servetten viidestä suomalaisesta ei ole mukana Leijonien kevään MM-joukkueessa.

Genève-Servetten riveissä pelasi tällä kaudella viisi suomalaispelaajaa, joista jokainen normaalitilanteessa olisi mukana Leijonien MM-joukkueessa. Leijonien GM Jere Lehtinen kertoo Iltalehdelle, että Valtteri Filppula, Sami Vatanen, Teemu Hartikainen, Sakari Manninen ja Jussi Olkinuora jättävät kevään MM-turnauksen väliin.

Kaikki sveitsiläisseuran suomalaiset ovat maajoukkueen vakiokasvoja. He olivat mukana voittamassa muun muassa olympiakultaa vuonna 2022, ja heistä jokaisella on vähintään yksi MM-kulta palkintokaapissa. Manninen muun muassa ratkaisi vuoden 2022 kotikisoissa mestaruuden Leijonille finaaliottelussa Kanadaa vastaan.

– Geneven pelaajat eivät ole tänä keväänä kisaleirityksessä tai kisoissa mukana, paljastaa Leijonien GM Lehtinen Iltalehdelle.

– En ota syihin sen enempää kantaa, kuten emme yleensäkään ota. On pelaajien tehtävä kertoa omista asioistaan, Lehtinen jatkaa.

Leijonat jatkaa valmistautumistaan kevään koitokseen, kun joukkue kohtaa tällä viikolla Ruotsin Mikkelissä ja Jyväskylässä. Käynnissä on toinen leiriviikko, ja mukana on vielä paljon pelaajia, joista osa putoaa tämän viikon jälkeen.

Leijonien MM-turnaus alkaa Tšekissä 10. toukokuuta, ja vastaan asettuu heti kova isäntämaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle