HIFK voitti Naisten Liigan runkosarjan, KalPa ja Ilves väänsivät tasaisesti − "Pystyimme vastaamaan kovan joukkueen haasteeseen"

Naisten Liiga / Uutinen
Adalmiina Makkonen syötti KalPan molemmat osumat.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
HIFK voitti päätöskierroksella Kuortaneen niukasti ja varmisti näin runkosarjan voiton ennen KalPaa. Sunnuntaina monessa kamppailussa joukkueilla oli kyse asetelmien ja tuntuman hakemisesta pudotuspeleihin.

Naisten Liigan runkosarja tuli sunnuntain kierroksen myötä päätökseensä. HIFK nappasi maalierolla sarjataulukon kärkipaikan, kun sekä helsinkiläiset että KalPa voittivat omat ottelunsa.

Lukko−RoKi 2−3

Kahden pudotuspelien ulkopuolelle jäävän joukkueen runkosarjan päätöskamppailu oli lähinnä asetelmien hakua tulevia liigakarsintoja varten. Tšekkihyökkääjät Anna Kalová ja Magdaléna Felcmanová veivät RoKin kahden maalin johtoon avauserässä, mutta Pinja Koskinen toi emännät maalin päähän toisen erän puolella.

Mette Karru nosti Lukon jopa rinnalle, mutta pisteet matkasivat kuitenkin lopulta Rovaniemelle. Viivi Iso-Kouvola pamautti voittomaalin, kun peliaikaa oli jäljellä 11 minuuttia.

Viivi Iso-Kouvola ratkaisi voiton RoKille.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Kummallakin maalivahdilla riitti ottelussa töitä, sillä Lukon Katriina Saarenmaa kahmi 20 koppia ja RoKin Olivia Last ehti 30 kiekon tielle.

Kiekko-Espoo−HPK 0−2

Lauantaina pahasti Ilveksen jalkoihin jäänyt Kiekko-Espoo haki otteisiinsa kohennusta hyväkuntoista HPK:ta vastaan. Hämeenlinnalaiset värkkäsivät kamppailun avausosuman, kun Jade Mäkivaara osui ylivoimalla.

HPK:n niukka johto vallitsikin sitten pitkään. Molemmat joukkueet kamppailivat lujaa ja saivat jäähyjäkin, mutta verkko ei heilunut kummassakaan päässä. Eilen Tampereella haastavaan tilanteeseen joutunut espoolaisten veskari Minja Drufva pelasi mainiosti päätöskierroksella. Myös HPK:n Salla Sivula esiintyi edukseen.

Salla Sivula torjui nollapelin.

Kiekko-Espoo ei saanut sunnuntain päätöskierroksella maalihanojaan alkuunkaan auki. Sen sijaan Júlia Matejková neppasi vieraiden toisen maalin tyhjään rysään muutama sekunti ennen loppusummeria.

TPS−Kärpät 5−1

Turussa TPS:n naiset juhlivat satavuotista seurataivaltaan juhlaottelun merkeissä. Turkulaiset saivat juhlittavaa myös kentän puolella, kun Ines Lukkarila vei kotijoukkueen edelle avauserän lopussa ylivoiman turvin. Ellie Wallace kasvatti kotijoukkueen johtoa, mutta Emma Ekoluoma toi Kärpät maalin päähän pelin puolivälin taittumisen jälkeen.

Sekä TPS:n Mila Houni että Kärppien Kati Asikainen saivat huhkia torjuntatöissä läpi ottelun ja kumpikin veskari antoi omalle puolelleen mahdollisuuden kamppailla pisteistä. Kolmas erä muutti kuitenkin lopulta kaiken. Moona Keskisarjan 3−1-osuma antoi osviittaa tulevasta.

Ines Lukkarila iski kahdesti.
Kuva © Timo Savela

Vielä, kun Lukkarila iski ottelun toisensa ja Ella Välikangas pöllytti kärppäverkkoa kertaalleen hänkin varmistui se, että TPS otti voiton ja kolme pistettä juhlaottelustaan runkosarjan päätteeksi.

KalPa−Ilves 2−1

KalPa metsästi lauantaina kuilun reunalle livennyttä sarjataulukon kärkipaikkaa tamperelaisvierasta vastaan. Jenna Kailan avausmaali ensimmäisessä erässä antoikin kuopiolaisille selkänojan kohti voittoa, jonka se vähintään tarvitsi kamppailussa HIFK:ta vastaan.

Tupsukorvilla oli läpi ottelun useita maalipaikkoja ja läpiajojakin, mutta joko Ilveksen ruuti oli märkää tai sitten KalPan huippuvahti Tiina Ranne ehti kutien tielle. Ilves ei tullut Kuopion kumartelemaan huippujoukkueelle, vaan painoi sisukkaasti hyökkäyksiä. Emilia Varpula tasoitti lukemat toisessa erässä.

Kolmannessa erässä Ilveksellä oli omat paikkansa ratkaista peli, mutta KalPan rutiinitaso ja sitkeys pitivät vieraat aisoissa. Lopulta kuopiolaisten kapteeni Johanna Juutilainen nousi esiin ja ohitti Ilves-maalivahti Juuli Kivimäen ratkaisevasti. Ilves haki lopussa vielä tasoitusta aikalisän ja kuuden kenttäpelaajan turvin, muttei onnistunut.

Kapteeni Juutilainen johdatti joukkonsa voittoon.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

− Oli vauhdikas matsi ja molempiin suuntiin oli paikkoja. Onnistumisemme näkyy taululla. Pystyimme vastaamaan kovan joukkueen haasteeseen ja pelaamaan vahvuuksillamme. Se tuotti tulosta. Itse pyrin tekemään parhaani ja se näytti onnistuvan. Pisteiden tulo on ihan suotavaa. kaksi syöttöpistettä kirjauttanut Adalmiina Makkonen pohti.

Ilves-leirissä tunnelma oli tappiosta huolimatta positiivinen.

− Pelasimme tosi hyvin, vaikka pari pelaajaamme puuttuikin. Annoimme hyvin KalPalle painetta ja hävisimme pienin numeroin. Meillä on hyvät asetelmat pudotuspeleihin, sillä saimme haastettua kovia joukkueita ja tehtyä heitä vastaan maalejakin. Alkukaudesta niitä ei tullut. Jatkamme sitä pudotuspeleissä, Ilveksen ainokaisen kihauttanut Varpula tuumi.

Kuortane−HIFK 2−3

KalPan ja Ilveksen ottelua myöhemmin alkaneessa kamppailussa HIFK:lle riitti lopulta kolmen pisteen voitto varmistamaan runkosarjan piikkipaikan. Kuortane ei kuitenkaan päästänyt Stadin Gimmoja helpolla, vaan peli oli kolmannenkin erän alussa vasta tasan. Tuolloin Sanni Vanhanen toi HIFK:n 2−2:een.

Kuortane aloitti maalinteon, kun Neea Pelkonen osui verkkoon. Pistepörssin voiton pokannut Michaela Pejzlová tasoitti puntit, mutta kotijoukkue kiri jälleen johtoon ennen toista erätaukoa Nea Tervosen osumalla.

Kolmannessa erässä HIFK:n laatu puri ja Vanhasen sekä Emilia Vesan maaleilla vieraat nappasivat tarvittavan voiton. Kiia Lahtinen torjui HIFK:n tolppien välissä 21 kertaa, kun taas Emilia Kyrkkö toisessa päässä huhki 44 kopin edestä.

Emilia Vesan maali toi HIFK:lle runkosarjan voiton.
Kuva © Julia Suuriniemi

Naisten Liigan pudotuspelit käynnistyvät ensi viikonloppuna.

» Lähetä palautetta toimitukselle