Keskiympyrä: Senatorsin selkkaukset jatkuvat – Ketkä ovat NHL:n parhaat puolustavat puolustajat?

NHL / Podcast
Esa Lindell pitää vastustajan tähtipelaajat tiukasti otteessaan.
Kuva © Getty Images
Keskiympyrän tämän viikon jakson pääaiheena ovat NHL:n kovimmat oman pään luudat. Viiden parhaan listaaminen ei ole helppoa ja näkemyseroja löytyy. Tämän lisäksi puhetta riittää Senatorsin sotkuista ja jääkiekkoilijoiden turvallisuudesta. Lopuksi on aika taas tutkia viikon onnistujia ja epäonnistujia.

Keskiympyrä-podcastin kauden yhdeksännessä jaksossa Jatkoajan toimittajat Eemeli Aho ja Antti Nikulin purkavat NHL-viikon puhuttaneimmat uutiset. Tämän lisäksi kaksikko listaa kuulijoiden toiveesta NHL:n parhaat puolustavat puolustajat.

Adam Johnsonin traaginen poismeno pysäytti hetkellisesti jääkiekkoilevan maailman. Valitettava onnettomuus muistutti karulla tavalla suojavarusteiden tarpeellisuudesta. Samalla se herätti kysymyksen, miksi kaulasuoja ei ole pakollinen varuste ammattilaisilla – asia, jota myös tämän viikkoinen podcast ruotii.

Johnsonin muiston ohella kunnioitetaan Joe Thorntonin, Tomáš Plekanecin ja Paul Stastnyn mittavia uria. Ajatus World Cupista on nostanut jälleen päätään Pohjois-Amerikassa, mikä ilahduttaa, mutta myös mietityttää juontajia.

Kohut Ottawa Senatorsin ympärillä eivät ota laantuakseen. Keskiympyrä ottaa kantaa viimeisimpään selkkaukseen, joka maksoi GM Pierre Dorionille työpaikan ja seuralle ykköskierroksen varauksen.

Tämän viikon jakson pääaiheena ovat NHL:n parhaat puolustavat puolustajat. Juontajakaksikko jakaa näkemyksiään siitä, ketkä ansaitsevat tulla mainituksi kyseistä listausta tehtäessä. Samalla valotetaan, mitkä osa-alueet korostuvat puolustuspään huippuosaajissa.

Jakson lopulla nostetaan jälleen tuttuun tapaan esiin viikon suurimmat yllättäjät ja pettymykset. Näiden lisäksi analysoidaan, kumman juontajan tähdet tuikkivat kuluneella viikolla kirkkaammin ja valitaan uudet kentälliset menneen viikon tähdistä.

Ulkoilmaottelussa nähnyt erikoismailat keräsivät kiitosta Keskiympyrän juontajilta.
Kuva © Derek Leung

Keskiympyrän yhdeksännen jakson sisältö:

Alkupuheet (00:12)
***
Uutiset:
Thornton, Plekanec ja Stastny eläkkeelle (01:05)
Taas ottaa päähän: tapaus Charlie McAvoy (06:03)
Bäckströmin ura paketissa? NHL:n lonkkavammasuma (07:58)
Adam Johnsonin onnettomuus. Miksi pelaajat eivät käytä kaulasuojia? (11:04)
World Cup 2025 – realismia vai haihattelua? (28:31)
Senatorsin selkkaus ja Dorionin potkut (34:05)
***
Viikon nostot:
Keskiympyrä pilasi kaiken – Vegas, Colorado, Boston (41:56)
Heritage Classic (44:35)
6 x hattutemppu: Vatrano, Teräväinen, Carcone, Pettersson, Terry, Marchessault (50:32)
***
Suomalaiskatsaus:
Hintzin hetki historiankirjoissa (55:05)
Maalitykki Teräväinen, Raanta ja Luukkonen muuttuivat muureiksi (56:02)
Toisen epäonni on toisen onni – Matinpalon debyytti (57:30)
***
NHL:n parhaat puolustavat puolustajat (60:51)
***
NHL-viikon yllättäjät ja pettymykset (100:55)
Viikon tähdistökentälliset (105:58)

Keskiympyrä-podcastin seuraava jakso ilmestyy perjantaina 10. marraskuuta, jolloin sukelletaan jälleen kuluneen NHL-viikon syövereihin.

Podcast-jakso on nauhoitettu perjantaina 3.11.2023.

Jakso on kuunneltavissa Spotifyssa sekä SoundCloudissa.

Keskiympyrä on Jatkoajan NHL-podcast. Sarjan neljännellä tuotantokaudella pääjuontajina toimivat Eemeli Aho ja Antti Nikulin. Lisäksi kauden mittaan kuullaan tasaiseen tahtiin aiempien kausien vakioäänet Janne Kuikka, Aki-Petteri Pulkkinen ja Heikki Mannonen.

Kuulijapalautteita ja aiheideoita voi kirjoittaa Jatkoajan keskustelupalstalle Keskiympyrä-podcastia käsittelevään ketjuun, välittää Spotifyssa tai lähettää Instagramin kautta @ahon_eikka. Myös Jatkoajan somekanavat on syytä ottaa haltuun, jotta pysyt kärryillä kaikista jääkiekon käänteistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle