Epäselvyys pelaajakaupoissa ja ykköskierroksen varauksen menetys maksoivat Senators-GM Pierre Dorionille työpaikan

NHL / Uutinen
Pierre Dorion joutuu etsimään uusia töitä pitkän GM-rupeaman jälkeen.
Kuva © Getty Images

Ottawa Senators ja monivuotinen GM Pierre Dorion ovat purkaneet sopimuksensa seurauksena Jevgeni Dadonovia koskeneeseen siirtosaagaan. Kyseessä on maaliskuussa 2022 Vegas Golden Knightsin suorittama entisen Senators-pelaajan vaihtokauppa Anaheim Ducksin kanssa. NHL perui kaupan, sillä Ducks oli kuulunut Dadonovin sopimukseen kuuluvalle listalle joukkueista, jonne hän ei halunnut siirtyä.

Asian pitkällisen selvityksen jälkeen syylliseksi tilanteeseen todettiin Senators ja Dorion, jotka eivät olleet toimittaneet siirtolistaa Golden Knightsille toteuttaessaan kaupan Dadonovista heidän kanssaan. Rangaistuksena Senators menettää ykköskierroksen varauksensa vuodelta 2024, 2025 tai 2026. Senatorsin on ilmoitettava vuorokauden kuluessa kunkin vuoden arvonnasta, pitävätkö vai luovuttavatko kyseisen vuoron.

Senatorsin uusi omistaja Michael Andlauer ei luonnollisesti ollut asiasta mielissään. Hän kertoi, että asiantilan selvittyä hänelle he olivat keskustelleet Dorionin kanssa, eikä hän voinut tyytyä pienempään rangaistukseen "täydellisestä huolimattomuudesta" asian hoitamisessa.

– Ensimmäiset 30 päivääni Ottawa Senatorsin omistajana ovat ylittäneet kaikki odotukseni. Valitettavasti viimeiset kymmenen päivää eivät ole olleet minulle niin hauskoja, Andlauer kertoi Sportsnetin mukaan.

Tämän tapauksen lisäksi Senatorsin vuoden 2019 toisen kierroksen varaus Shane Pinto sai juuri 41 ottelun pelikiellon NHL:n vedonlyöntisääntöjen rikkomisesta.

Dorion toimi organisaatiossa vuodesta 2007 lähtien ja kuluva kausi oli hänen yhdeksäs GM:nä. Kyseenalaista kunniaa hän niitti jo aiemmin ollen palkkakaton aikana useimmin peräkkäisinä kausina pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt GM, joka sai jatkaa toimessaan.

Senatorsin GM:n virkaa toimittaa toistaiseksi reilu kuukausi sitten Andlauerin seuran presidentiksi kutsuma Steve Staios.

Uutista muokattu 2.11.2023 kello 00.31: lisätty StatsCentren twiitti

» Lähetä palautetta toimitukselle