Steve Mason

Maalivahtimv

Syntynyt:
29.3.1988 @ Oakville, ON, CAN
Kasvattajaseura:
London Knights
Varaus:
3rd (#69) 2006 Columbus
 • Maa
  CAN
 • Ikä
  v.
  36
 • Pituus
  cm
  193
 • Paino
  kg
  96
 • Käsi
  R

Ura

Oakvillestä, Ontariosta kotoisin oleva maalivahti ehti pelata vain 12 junioriottelua OHL-liigassa London Knightsissa ennen kuin Columbus varasi miehen kolmannella kierroksella 69. varauksena vuoden 2006 varaustilaisuudessa. Seuraavana vuonna, kaudella 2006-07 Mason pelasi jo selvänä Knightsin ykkösmaalivahtina ja johdatti joukkueensa aina OHL:n konferenssin finaaleihin asti.

Kaudelle 2007-08 Columbus Blue Jackets nosti Masonin kauden aluksi kokoonpanoonsa, mutta palautti miehen kahden ensimmäisen ottelun katsomokomennuksen jälkeen takaisin OHL:ään. Lopullisen läpimurtonsa kansan tietoisuuteen Mason teki kuitenkin saman vuoden junioreiden MM-kisoissa Kanadan joukkueessa, jossa mies pokkasi MM-kullan lisäksi turnauksen parhaan pelaajan palkinnon, IIHF:n parhaan maalivahdin palkinnon sekä paikan turnauksen All-Star kokoonpanossa.

Ensimmäisen NHL-ottelunsa Mason pelasi Blue Jacketsin paidassa kaudella 2008-09 ja nousi myös välittömästi joukkueensa ykkösmaalivahdiksi hyvien otteidensa ansiosta. Huolimatta kauden aikana sairastetusta mononukleoosista, Mason johdatti joukkueensa ensimmäistä kertaa NHL:n pudotuspeleihin ja valittiin kauden päätteeksi vuoden tulokkaaksi.

Paluu arkeen oli kuitenkin ollut karu, kun sophmore jinx iski päälle rankasti. Itseluottamus katosi, eikä pystynyt tulokaskauden otteisiin. Tulokaskautta on seurannut kolme kautta toinen toistaan huonommin tilastoin, ja pelimääräkin on vähentynyt.

Huhtikuussa 2013 siirtyi Flyersiin vaihdossa maalivahti Michael Leightoniin. Solmi vuoden jatkosopimuksen Flyersin kanssa muutamaa päivää myöhemmin.

Vahvuudet

Mason on isokokoinen maalivahti, joka myös on erittäin nopea liikkeissään. On osoittanut nuoresta iästään huolimatta pystyvänsä vaikeissakin tilanteissa pitämään itsensä kasassa ja tekemään ottelusta toiseen tärkeitä torjuntoja.

Heikkoudet

Pitäisi pystyä pelaamaan kovalla tasolla illasta toiseen, mutta vakautta ei ole löytynyt tulokaskauden jälkeen.

Rooli

Columbus on kovasti toivonut hänestä ykkösmaalivahtia, mutta nähtäväksi jää, onko hänestä siihen.