Tuomari levitti kätensä Hokin viime hetken tasoitusmaalille - Koovee voi varmistaa Mestis-paikkansa lauantaina Kajaanissa

MESTIS / Raportti
Tuomariston ratkaisu kuumensi kajaanilaisten tunteet.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Hokki painoi Kooveen ahtaalle Mestis-karsinnan kolmannessa kohtaamisessa. Kajaanilaisten taistelusta huolimatta ottelusarja on lauantaina katkolla.

Kajaanin Hokki lähti hakemaan ensimmäistä kiinnitystään Mestis-paikkaan kaudelle 2019-20. Vieraat olivatkin jo lähes pakkovoiton edessä, koska Kooveen voitolla karsintasarja olisi jo katkolla lauantaina Kajaanissa.

Kaksi yötä ja Kajaanista Tampereelle siirtyminen eivät olleet millään tavalla vaikuttaneet joukkueiden keskinäisiin voimasuhteisiin. Koovee oli yhä edellä, vaikkakin Hokki oli saanut omaa hyökkäyspeliään parempaan kuosiin sitten edellisen Hakametsän-vierailun.

Sekään ei ollut edellisestä Tampereen kohtaamisesta muuttunut mihinkään, että Koovee joutui edelleen tekemään valtavan työmäärän maalin saamikseksi. Kotijoukkueen hallinnasta huolimatta ensimmäiselle erätautolle mentiin kiikarilukemissa. Varsinkin Vili-Jesper Koivula ja Ville Saloranta kunnostautuivat paikkojen tuhlailussa. Myös Jerry Laaksolla oli oma paikkansa.

Lopulta ajassa 26.27 Koovee sai kuparisen rikki, kun Koivula onnistui viimeistelemään Julius Valtosen esityöstä. Kauaa Hakametsän harvalukuinen kotiyleisö ei saanut kuitenkaan johtoasemasta nauttia, sillä Hokki tuli pian rinnalle. Kooveen maalivahdin Tomi Ristelin kampituskakkonen kostautui, kun Jarkko Harjula jatkoi päätylaudoituksesta kimmonneen Micke Niemelän laukauksen ohi Ristelin.

Hokin tasoituksen jälkeen kaukalossa jätettiin puolin ja toisin aivot narikkaan, unohdettiin keskialueen olemassaolo sekä puolustaminen. Yleisö tosin taatusti viihtyi, kun kumpikin joukkue painoi päästä päähän hyville tekopaikoille. Reilun kymmenen minuutin hurlumhei-jakson päätteeksi valotaululla komeilivat toisen erän päätteeksi kotijoukkueen 3–2-johtolukemat.

Erätauolla molempien joukkueiden valmennukset olivat saaneet omiensa pelin uudelleen tasapainoon ja lähestymistapa oli kolmanteen erään jälleen konservatiivisempi. Kummallakin oli omat mahdollisuutensa ylivoimalla, mutta tilanne pysyi muuttumattomana aivan loppuhetkille asti.

Pari minuuttia ennen päätöstä Hokki haki tasoitusta kuudella miehellä, kun hyvän ottelun maalillaan torjunut Tomi Rautio luisteli vaihtoaitioon. Hokki toikin pelin tasoihin, mutta kajaanilaisten ja jopa kotiyleisön hämmästykseksi videotarkastuksen jälkeen maali hylättiin. Tuomaristo näki tilanteessa maalivahdin estämisen. Näin Koovee otti ottelusarjan kolmannen voittonsa ja sarja on katkolla lauantaina Kajaanissa.

Hylätty maali kuumensi tunteet kajaanilaisten leirissä

Hylättyä maalia ei helposti nielty Hokin keskuudessa. Tuomaristo sai kuulla täyslaidallisen vaihtopenkiltä ja puhina jatkui vielä pukukoppikäytävällä.

− En tiedä kenelle se soitti. Selvä maali jäi hyväksymättä, Hokin valmentaja Jukka Niiranen totesi pelin jälkeen,

− Pelinä tämä oli meiltä paras tähän ottelusarjaan, Niiranen sai pettymyksen keskeltä lisättyä.

Voitosta huolimatta Kooveen valmentaja Juha Pajuoja ei hurraahuutoja omiensa esitykselle osoittanut.

− Oltiin luokattomia. Joukkue kuvitteli itsestään ehkä jotain parin voitetun pelin jälkeen. Tänään se tuli esille, miksi me oltiin tämän sarjan viimeisiä. Osa pelaa itselleen ja loppua kohden peli oli täyttä sekoilua, Pajuoja kommentoi ottelua.

− Maalipaikkoja saamme kyllä, mutta olemme niissä luokattomia. Meidän pitäisi hävitä tällainen peli, koska ei tästä muuten opi mitään, jatkoi Pajuoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle