Kattokameran taltioima video paljastaa syyn Hokin tasoitusmaalin hylkäämiseen

MESTIS / Artikkeli
Hokin päävalmentaja Jukka Niiranen ei sulattanut tuomariston ratkaisua torstaina Tampereella.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Torstaina Mestis-karsintaottelussa hylätty tasoitusmaali aiheutti parran pärinää. Katon maalikameran video kuitenkin osoittaa, että maalin hylkäämiselle oli olemassa selkeät perusteet.

Torstaisen Tampereen Kooveen ja Kajaanin Hokin välisen Mestis-karsinnan loppuhetket herättivät tunteita. Kajaanilaisten pinna paloi täysin, kun ilman maalivahtia tasoitusta hakeneiden vieraiden maali hylättiin videotarkastuksen jälkeen.

Ajassa 58.02 Hokki sai toimitettua kiekon verkkoon, mutta osuma jäi hyväksymättä. Ottelun tuomaristo kertoi ottelukuulutuksen kautta tilanteessa tapahtuneen maalivahdin häirintää. Maalin hylkääminen hämmensi Hakametsän hallissa, koska livetilanteessa ja videotaululla pyöritetyssä hidastuksessa ei ollut havaittavissa syytä maalin hylkäämiselle. Myös Elisa Viihteen selostaja Jani Saari näki syntyneen osuman selvänä maalina.

Tamperelaisten puolelta maalin hylkäämisestä vaiettiin. Hokin päävalmentaja Jukka Niiranen puolestaan lynkkasi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa tuomarin ratkaisun kovasanaisesti.

Perjantaina julkaistiin kattokameran tallenne, jonka perusteella ratkaisu tehtiin. Se osoittaa, että tuomaristolla oli kaikki perusteet maalin hylkäämiseen.

Katso tilanne alta.

Hidastuksessa näkee kuinka Hokin hyökkääjä Jere Erkkilä tulee maalin takaa tekemään maskia Kooveen maalille. Erkkilä ei missään vaiheessa leikkaa maalivahdin alueelle, mutta nappaa ohiliikkeessä vasemmalla kädellään kiinni Kooveen maalivahdin Tomi Ristelin mailasta. Risteli ei ole tilanteessa kykenevä normaaliin torjuntatyöskentelyyn, kun kiekko menee hänen selkänsä taakse.

Koovee johtaa tällä hetkellä Hokia karsintasarjassa voitoin 3–0. Ottelusarja on katkolla ensimmäistä kertaa huomenna Kajaanissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle