TUTO ja SaPKo taistelivat jatkoerään asti − Jere Rouhiainen katkaisi pässipaitojen selkärangan ja vei TUTOn välieriin

MESTIS / Raportti
TUTO raivasi tiensä välieriin. (Arkistokuva)
Kuva © Timo Savela
TUTO kukisti Mestiksen pudotuspeleissä SaPKon toista kevättä peräkkäin ja eteni Jere Rouhiaisen jatkoerämaalilla välieriin.

SaPKo petasi ottelun ensimmäisellä ylivoimallaan sekä Niklas Salolle että Ville Tiitiselle hyvän laukaisupaikan, mutta vedot kilpistyivät Julius Pohjanoksan syliin. Avauserän ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana TUTOn hyökkäyspelaaminen lähti hieman yskähdellen käyntiin, mutta Eetu Elo ja Miro Mäkinen pääsivät yrittämään maalintekoa läheltä SaPKo-maalia, minkä jälkeen kotijoukkue sai hyökkäyspelaamiseensa hurmoksellisuutta.

Turkulaisten vahva hyökkäysalueen paine huipentui 1−0-johto-osumaan. Maalin viimeistellyt Lassi Kokkala avasi pudotuspelikevään maalihanansa. Tilaisuus johdon lisäämiseen avautui heti seuraavassa vaihdossa Otto Mäkiselle, mutta Roope Urpolahti piti vieraat yhden maalin takaa-ajoasemassa.

TUTO hyödynsi vahvan vaiheensa, mutta SaPKo ei hyödyntänyt tilaisuuksiaan vastaavalla tehokkuudella. Kaksi ylivoimaa ja Tommi Laakson läpiajo eivät tuottaneet tulosta vieraiden hyväksi.

− Kova matsi, ja muutenkin kova sarja kaiken kaikkiaan. Jos katsoo muita pelejä, kaikista fyysisin sarja, SaPKo-luotsi Pasi Räsänen kommentoi lehdistötilaisuudessa kiivaan ottelusarjan luonnetta.

Avauserässä SaPKo ylitti hyökkäyssiniviivan kiekollisesti joko kuljettaen tai syöttäen, mutta ratkaisut maalin läheisyydessä eivät johtaneet kovin usein vaarallisiin maalipaikkoihin TUTOn viisikon tiivistyessä Pohjanoksan edessä.

SaPKo venytti ottelusarjan ratkaisua jatkoerään

Toisessa erässä vieraat saivat maalihanansa auki kolmannella ylivoimallaan, kun Tatu Vihavainen laukoi Pohjanoksan torjunnasta tulleen paluukiekon suoraan syötöstä maaliin.

Kumpikaan joukkueista ei saanut kammettua ottelusta hallintaa itselleen. TUTOn pelilliset ongelmakohdat kiinnittyivät siniviivan ylittämiseen suorissa hyökkäyksissä, mutta kun joukkue sai hyökkäysmyllynsä käyntiin, SaPKon ongelmat tulivat esiin. Vieraat eivät saaneet purettua TUTO-hyökkäyksiä tehokkaasti vaan jäivät pitkiksikin ajoiksi puolustusalueelle.

TUTO-hyökkääjä Elo ei onnistunut läpiajossaan, mutta Kokkala oli irtokiekossa ensimmäisenä paikalla ja siirsi turkulaiset 2−1-johtoon. SaPKon tasoitus tuli kuitenkin heti seuraavassa vaihdossa, kun Julius Marvan syöttö tavoitti hyökkäyksen kärkeen luistelleen Henri Keskilohkon, joka tuikkasi pelivälineen ohi Pohjanoksan.

Päätöserän ensimmäisellä puoliskolla joukkueille tarjottiin ylivoimien muodossa mahdollisuus johtomaaliin, mutta tilanne tulostaululla pysyi muuttumattomana. Varsinaisen peliajan loppua kohden joukkueet tyytyivät varmistamaan keskialuetta ja pelaamaan kiekolla maltillisesti vältellen tarpeettomia riskejä.

TUTO loi ottelun viimeisillä sekunneilla vielä yhden maalipaikan, jonka tielle Urpolahti venyi. Puolivälieräsarjassa edettiin ensimmäistä kertaa jatkoerään, jossa nähtiin lukuisia läheltä piti -tilanteita ennen kuin puolustaja Jere Rouhiainen vei TUTOn välieriin tarkalla yläkulmavedollaan.

− Pienet marginaalit molemmin puolin. Meillä paikka aikaisemmin, ei tehty, ja kaveri tekee, Räsänen sanoi.

− 5−0 tai 9−2, niillä ei ole mitään merkitystä. Niistä saa vain yhden kiinnityksen, SaPKo-valmentaja viittasi aiempien otteluiden suurilukuisiin tuloksiin.

TUTOn Miika Elomo palasi turkulaisille voitoin 4−2 päättyneen sarjan lähtöasetelmiin.

− Kaksi isoa kohtaa heti ensimmäisellä kierroksella, ja tullaan näkemään jatkumo viime keväälle.

Elomo kertoi ratkaisuottelun olleen laadukas korostaen sitä, että sarjaa pelattiin kahtena peräkkäisenä päivänä keskiviikkona ja torstaina.

− Peli on noin laadukas ja marginaali noin pieni. Kyllä tämä sarja teki kunniaa Mestikselle.

» Lähetä palautetta toimitukselle