Huntersille taas karu selkäsauna - Peliitat jyräsi voiton päähän Mestis-paikasta

MESTIS / Raportti
Petteri Haveri pääsi tuulettamaan torstaina. Arkistokuva.
Kuva © Jarno Hietanen
Peliittojen nelosketjun Reno Goodwin (1+0) − Petteri Haveri (1+1) − Mark Viitanen (0+2) raikas hyökkääminen, tehokas viimeistely ja muutenkin pirteä esitys latisti Huntersin Mestis-karsinnoissa torstaina.

Haveri löi 1−0-maalillaan alkutahdit, ja omien viimeisten ratkaisuiden kanssa haparoinut Hunters lähti kotiin lopulta tyly 0−6-tappio niskassaan. Peliitat on ottelusarjassa kuskin paikalla jo kolmella peräkkäisellä voitolla. Kolmen ottelun jälkeen maaliero on heinolalaisille 14-2.

− Ei ole paljoa kommentoitavaa. Pikkuisen, kun meiltä puuttuu, niin se on tuollaista, porvoolaisluotsi Sami Ryhänen sadatteli.

− Ensimmäiset kahdeksan minuuttia olivat aika kuvaavaa koko pelille. Oli pitkä ylivoima. Hairahduimme läpsyttelemään ja päämäärätiedottomaan peliin, Peliitat-luotsi Vesa Petäjä arveli.

Ottelun pirtein trio Goodwin - Haveri - Viitanen ansaitsee ottelusta kehut.

− Haverin ketju palautti meidän raiteille. Kun pelissä meni touhu pelleilyksi, niin Havun ketju tuli ja hankki jäähyn, teki maalin tai vastaavaa.

Heinolalaisjoukkue on enää voiton päässä siitä, että se uusii sarjapaikan ensi talveksi.

Tuurikin käänsi selkänsä Huntersille

Jos aiemmissa kohtaamisissa kummatkin olivat olleet enemmän ja vähemmän vaisulla jalalla kaukalossa, niin torstaina parhaan tekemisen lisäksi myös tuuri puuttui vierailta. Peliittojen viimeistelylle kaikki kunnia, mutta numerot repesivät isoiksi osaksi kotijoukkueen huiman onnen seurauksena.

Toki joukkue oli rutiinitasossa selvästi edellä.

− Paljon löytyi hyviä juttuja, mutta oli myös vaiheita, että peli oli aikamoista liukumista.

Esimerkiksi Arttu Rämön (1+0) siniviivalta syntynyt 2-0-maali oli luokkaa ainutkertainen. Huntersin osalta ei puolestaan onnistunut mikään. Porvoolaiset sahasivat etenkin avauserässä Peliittojen alakerran pariin kertaan totaalisen silpuksi, mutta terävin viimeistely oli todella onnetonta.

Hunters ei ole saanut missään vaiheessa konetta käyntiin. Sen suurimpiin vahvuuksiin kuuluvat puolustaminen ja maalivahtipelaaminen Dominik Salaman johdolla ovat murentuneet täysin.

− Peliitat näytti, miksi se on Mestis-joukkue ja me Suomi-sarjajoukkue. Olimme jaloissa. Emme päässeet maalille emmekä haastamaan. Tiistai oli kova peli meille, emme päässeet tänään missää vaiheessa peliin kiinni, Hunters-luotsi myönsi.

Peliittojen perustekeminenkin on kolmen ensimmäisen pelin perusteella porvoolaisille liian kovaa. Ainakin tänä keväänä.

− Lauantaina pyrimme lyömään ottelusarjaan parhaan pelimme, Petäjä sanoi.

Vaikka Hunters otti käkättimeen rajusti, ei joukkue voi neljännessä osassa vain vetäytyä bussiin. Sen pitäisi pystyä puolustamaan oman pelitapansa ehdoilla. Niin selvästi heinolalaislauma oli ja on omassa pelaamisessaan edellä.

− Pelasimme hyvän pelin tiistaina. Uskon, että kotiyleisö siivittää. Olemme siinä uskossa, että tulemme tänne vielä pelaamaan. Peliitat ei ole sellainen joukkue, joka olisi mahdotonta voittaa. Emme halua kauden loppuvan lauantaina, Ryhänen ennakoi neljättä osaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle