Mestis-kierros: Kiekko-Espoon voittoputki kestää, pörssikärki Werbik jälleen tehovireessä

MESTIS / Kierrosraportti
ing

Pörssikärki Werbik jälleen tehotuulella – Kiekkopojille viides perättäinen voitto

JoKP rankoi armotta SaPKon heikkona hetkenä ja varmisteli asemiaan kärkinelikossa.

Varsin tasaisen avauserän – ja koko ottelun – käännekohdaksi nousi hyvin peliin sisään tulleen vierasjoukkueen musta hetki erän lopussa. JoKP iski puolen minuutin välein kahdesti hyvin samankaltaisin maalein: ensin hyvän kulmapelin jälkeen vapautettiin yksin maalintekoon Mico Luoto, ja seuraavassa vaihdossa viivan kautta pelatun kulmapelin seurauksena Julius Korjus sai rauhassa lapioida kiekon rysään maalinedustalta.

Kun vielä SaPKon Joona Lankinen hankkiutui heti perään erän päätösminuutilla kaksiminuuttiselle, vierailijoiden turmion resepti alkoi olla valmis. Kotijoukkue rankaisi erätauon jälkeen savonlinnalaisten heikosta alivoimapelaamisesta. Nicolas Werbik laukoi lukemiksi 3–0 komealla rannelaukauksella.

Pistepörssin kärkinimi Werbik rikkoi illan tehoillaan 1+1 jo 50 pisteen rajapyykin ja oli tälläkin kertaa joensuulaisten avainhahmo.

Selvässä johtoasemassa kotijoukkueen tahti hieman höllentyi ottelun jälkipuoliskolla. SaPKo ei tätä kuitenkaan pystynyt hyödyntämään suuremmin. Laihaksi lohduksi Miiro Linjala teki 3–1-kavennusosuman vajaat kaksi minuuttia ennen päätössummeria.

Kiekkopojille viides perättäinen voitto oli tukeva askel kohti puolivälierien kotietua.

Kiekko-Espoo jatkaa komeaa putkea: kahdeksas perättäinen voitto!

Kiekko-Espoon huima vire sai jatkoa Heinolassa, kun joukkue punnersi päätöserässä 2−1-voiton.

Kiekko-Espoo otti heti pelin alkuun kaksi rangaistusta, joista jälkimmäisen Peliitat hyödynsi Sergei Popovin onnistuessa. Kotijoukkue pelasi vahvaa aluepainostusta, minkä jälkeen toisella puolella ollut Popov pääsi laukomaan paluukiekosta Peliitat johtoon.

Muutoin erä oli rikkonainen, eikä runkosarjan voittoa tavoitteleva espoolaisryhmä saanut kovinkaan hyvää otetta pelistä. Tauolle mentiin Peliittojen johtaessa maalilla.

Toisessa erässäkin espoolaispyöritykset olivat vähissä, mutta yhden sellaisen päätteeksi Tommi Takaveräjä iski tasoituksen takatolpalta saatuaan hienon syötön Ville Rautialalta. Pari minuuttia myöhemmin Miro Keskitalo kilautti Oskari Parviaisen vartioiman tolppaan.

Peliittojen Risto Arolalla oli samankaltainen maalipaikka kuin Takaveräjällä, mutta tällä kertaa Juho Järvinen venytti eteen.

Kolmas erä alkoi Kiekko-Espoon ylivoimalla, mutta paras maalipaikka avautui Peliitoille, kun Juuso Jämsen pääsi läpiajoon Sakari Turtiaisen virheen jälkeen. Järvinen tuli pitkälle vastaan ja pelasti tilanteen.

Vierailijat siirtyivät johtoon seitsemän minuuttia ennen peliajan täyttymistä. Oula Kuure nousi vahvasti maalille, ja Keskitalo oli paikalla paluukiekossa.

Peliitat yritti tasoitusta ilman maalivahtia viimeisen kahden minuutin aikana, mutta ei onnistunut. Näin Kiekko-Espoo otti jo kahdeksannen peräkkäisen voittonsa.

KOOVEE oli katkaissut lauantaina, ja nyt seurasi toinen peräkkäinen voitto, kun KeuPa HT kaatui jatkoajalla maalein 3−2. Voittomaalista vastasi Vili-Jesper Koivula.

Vierasjoukkue KeuPa HT karvasi vahvasti, ja kotijoukkueella oli sen alla vaikeuksia. Pitkän pyörityksen jälkeen Valtteri Koskela vei keuruulaiset johtoon siirretyn rangaistuksen aikana. Joona Korhosen komea rannelaukaus tasoitti tilanteen erän käännyttyä jälkimmäiselle puoliskolleen.

KOOVEEN maalilla Reima-Ville Roos oli ensimmäistä kertaa aloittavana maalivahtina, ja hän selvisikin urakastaan mainiosti.

Toisessa erässä Petteri Haverin siniviivalaukaus upposi Niko Parkkisen selän taakse. Muuten KeuPa HT oli vahva kaksinkamppailuissa ja pelasi myös hyvää alivoimaa.

Kolmannessa erässä KeuPa HT haki kovalla paineella tasoitusta, ja lopulta onnistuikin siinä.  Kahden kuukauden tauon jälkeen KeuPa-paidassa esiintynyt Aapo Holtinkoski laukoi b-pisteen sivukaarelta kiekon maaliin.

Jatkoajalla Terry And kohteli Jakub Košia kaltoin ja lähti jäähylle. KOOVEE onnistui ratkaisemaan ottelun juuri Andin palattua kentälle, kun Vili-Jesper Koivula lapioi maalin edestä paluukiekon maaliin.

FPS nujersi vantaalaiset kahdeksannen kerran perättäin

Forssassa tarjoiltiin tasaisen tasokasta Mestis-viihdettä, vaikka vastakkain olivat joukkueet sarjataulukon eri päistä. FPS otti askeleen kohti pudotuspelien kotietua.

Lähestyvän runkosarjan päätöksen mukanaan tuomat kohonneet panokset näkyivät Forssan jäähallin keskiviikkokoitoksessa. Pudotuspelien kotietua mielivä kotijoukkue FPS nappasi arvokkaat sarjapisteet osumalla paikoistaan Kiekko-Vantaata tehokkaammin ja vankisti näin asemiaan sarjan kärkinelikossa.

Tasaisen avauserän ensimmäisen merkinnän maalisarakkeeseen kirjautti erän puolivälissä isäntien Erkki Laiho, joka tuikkasi nopean vastahyökkäyksen päätteeksi kauden avausosumansa 41. ottelussaan. Samalla kaavalla iski erän päätösminuutilla Mika Huhtasalo – paluukiekon upotus verkkoon vastahyökkäyksen päätteeksi venytti hänen pisteputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi.

Kiekko-Vantaa sai rivinsä koottua erätauolla ja nousi peliin mukaan heti toisen erän alussa. Uransa ensimmäistä Mestis-maalia ja 2–1-kavennusta pääsi juhlimaan tyylikkäällä lyöntilaukauksella maalannut Joonas Pohjasmäki. Vantaalaisten uusi into kantoi ja muutamaa minuuttia myöhemmin Santeri Aalto pääsi tyylikkään hyökkäyksen päätteeksi laukomaan tasoituksen näyttävällä rannelaukauksella.

Rivinsä hiljalleen uudelleen kasannut FPS sai kuitenkin toisen erän edetessä jälleen enemmän otetta pelistä, ja myös palkinnon sitkeydestään. Kotijoukkueen maltilla pyörinyt ylivoima toi tulosta erän lopulla, kun konkari Asko Rantanen onnistui maalinedustalta laukomaan kiekon maaliin. 3–2-osuma jäi lopulta myös voittomaaliksi.

Rantasen ohella FPS:n sankariksi nousi tuttu luottomies Karri Forsblom, joka vankisti asemiaan pistepörssin kärkikymmenikössä alustamalla kaksi osumaa syötöillään.

Päätöserässä pudotuspeliviivaa metsästävä Kiekko-Vantaa sai kyllä luotua painetta forssalaispäätyyn, mutta kokonaisuutena takaa-ajosta jäi viimeinen vaihde puuttumaan. Edes kaksi ylivoimatilaisuutta ja loppurypistys ilman maalivahtia eivät tuoneet tulosta – osan kotijoukkueen voittokunniasta vei toki nimiinsä vaaranpaikat hallitusti torjunut Petrus Lintonen.

Hokki vaihtelevan pelin jälkeen kahden pisteen voittoon

Kierroksen runsasmaalisin ottelu nähtiin Hokin ja Hermeksen välillä. Vierailija Hermes oli avauserän jälkeen kahden maalin johdossa, mutta kotijoukkue Hokki teki hienon nousun ja vei lopulta suuremman pistepotin voittomaalikilpailun jälkeen.

Kajaanissa avauserän molemmat maalit tehtiin puolentoista minuutin sisään. Vierasjoukkue Hermes vastasi molemmista, kun ensin Wiljami Myllylä sai nappisyötön Topias Liljamolta ja pääsi tekemään kauden ensimmäisen maalinsa. Toisen maalin iski Arttu Lausniemi ylivoimalla, kun koko Hokki-miehistö keskittyi kentän toiselle puolelle ja Lausniemi jäi täysin vapaaksi.

Muutenkin Hermes puolusti erinomaisesti, eikä päästänyt kotijoukkuetta laukomaan parhaalta maalintekosektorilta.

Toisessa erässä peli kuitenkin kääntyi. Hokki aloitti erän ylivoimalla ja onnistui maalinteossa neljä sekuntia sen päättymisen jälkeen. Oskari Siiki tarjosi maalipaikan Tuomas Komulaiselle, joka ei erehtynyt. Vain reilu minuutti myöhemmin Mikko-Matti Paakkolan rannelaukaus löysi tiensä maaliin siirretyn rangaistuksen aikana.

Samuel Kemppaisen harhasyöttö antoi avaimet Hokin kolmanteen maalin. Tuomas Komulainen nappasi kiekon ja jatkoi Ville-Valtteri Mustoselle, joka viimeisteli johtomaalin. Hermes tuli kuitenkin tasoihin, kun Ville Sippalan soolon jälkeen Eemeli Takala pääsi viimeistelemään 3-3-maalin.

Kolmannessa erässä Janne Jokinen vei Hokin uudestaan johtoon Valtteri Niemen syötöstä. Ilo jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, kun Erik Ahopelto tasoitti sen jälkeen, kun Sippala oli riistänyt kiekon maalin takana.

Jatkoaika ei tuonut ratkaisua, ja voittomaalikilpailun yhdeksästä yrittäjästä ainoana onnistui Hokin Oskari Siiki, joten kaksi pistettä jäi kotijoukkueelle.