Suomen loistava alku kuihtui kasaan – Kanada nousi voittoon MM-kisojen avausottelussa

MAAJOUKKUE / Raportti
Anni Keisala torjui Suomen maalilla peräti 39 kertaa.
Kuva © Tiina Puputti / Suomen Jääkiekkoliitto
Suomi aloitti MM-kisojen avausottelun Kanadaa vastaan loistavasti, kun ensimmäiselle erätauolle mentiin Suomen 2–0-johtolukemissa. Kanada kuitenkin paransi otteitaan ja nousi lopulta vaiheikkaassa ottelussa 5–3-voittoon.

Suomi aloitti MM-kisataipaleensa ottelulla Kanadaa vastaan. Suomen aloitus oli varsin väkevä, kun Nelli Laitinen iski 1–0-lukemat jo ajassa 02.25. Kauaa ei edellisestä ehtinyt kulua, kun Suomi iski toistamiseen Kanadan jäähyillessä. Minnamari Tuominen laukoi kahden pelaajan ylivoimalla tarkan rannelaukauksen yläkulmaan, Petra Niemisen tehdessä taidokkaasti maskia maalin edessä. 

Ensimmäiselle erätauolle mentiin Suomen 2–0-johdossa, Kanadan viedessä laukaukset 8–6.

Kaksi kanadalaista pikamaalia

Kanada nousi peliin mukaan toisen erän puolivälin jälkeen kahdella pikaosumalla. Kanadan 1–2-kavennusosumassa kiekko lipui maalinedusruuhkan päätteeksi maaliin Anni Keisalan patjojen välistä. Maali merkittiin Jamie Rattraylle. 20 sekuntia myöhemmin kiekko oli uudestaan Suomen maalissa, tällä kertaa Marie-Philip Poulinin napakan laukauksen ja suotuisan maskin ansiosta.

Maalit toivat eloa Kanadan pelaamiseen ja toinen erä oli täysin kanadalaispainoitteinen. Enempää maaleja ei erässä enää nähty, mutta Suomi oli vaikeuksissa läpi erän ja hyökkäyspelaaminen jäi vaatimattomaksi.

Kanada siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon päätöserän alussa ajassa 42.41, kun Erin Ambrose ohjasi kiekon taidokkaasti ohi Keisalan.

Suomen kärkihyökkääjiin lukeutuva Noora Tulus törmäsi vauhdilla yhteen kanadalaispelaajan kanssa ja sai kovan kolauksen päähänsä tippuessaan jäähän. Tulus pääsi omin voimin pois kaukalosta, mutta jäälle hän ei enää palannut.

Suomi tarjoili viisi minuuttia Ambrosen maalin jälkeen samaa lääkettä Elisa Holopaisen ohjatessa Rosa Lindstedtin siniviivalaukauksen Ann-Renee Desbiensin längeistä sisään. Pelikello näytti 3–3-maalin syntyhetkellä lukemia 47.13.

Kanada meni uudelleen johtoon lähestulkoon heti seuraavassa vaihdossa, kun maalin eteen liian vapaaksi jäänyt Sarah Fillier laukoi kiekon maaliin. Syötön tarjoili Melodie Daoust. Suomi sai vielä loppuminuuteilla hyvän kavennusmahdollisuuden Jocelyne Larocquen otettua kampitusjäähyn. Keisala lähti pois maaliltaan ja kuudella neljää vastaan syntyi hyvää pyöritystä, mutta laukaukset jäivät kriittisellä hetkellä piippuun. 5–3-loppulukemat viimeisteli tyhjään maaliin Brianne Jenner.

» Lähetä palautetta toimitukselle