Naisleijonien kuopus osui oikeaan saumaan – Sanni Vanhasen arvokisauran avausmaali riitti välieräpaikkaan

MAAJOUKKUE / Raportti
Sanni Vanhanen iski arvokisauransa avausmaalin osuvaan paikkaan.
Naisleijonat lunasti odotukset ja eteni nihkeälläkin onnistumisella tutusti MM-välierään. Sanni Vanhasen maali ja Anni Keisalan nollapeli pysäyttivät Suomea vahvasti haastaneen Tšekin.

Suomi pelaa jälleen naisten MM-turnauksen välierässä. Helpolla odotusten mukainen paikka mitalipeleissä ei kuitenkaan irronnut, sillä Tšekki pisti Naisleijonat varsin ahtaalle puolivälieräkoitoksessa.

Sinivalkoisten sankariksi kohosi uransa ensimmäisen arvokisaosuman iskenyt joukkueen kuopus, 16-vuotias Sanni Vanhanen. Hänen onnekas osumansa jäi lopulta ottelun ainoaksi.

Vanhanen vei Suomen johtoon jokseenkin pelitapahtumien vastaisesti toisen erän lopussa. Yritteliäs Tšekki hallitsi erää hyvällä kiekon liikuttelulla ja rohkealla paineistuksella syvällä Suomen kenttäpäädyssä. Pelinhallinta tuotti myös kaksi ylivoimaa ja ajoi Naisleijonat ahtaalle.

Suomen toisen rangaistuksen kärsi Vanhanen, joka kirmasi rangaistusaitiosta päästyään kiinni irtokiekkoon ja läpiajoon. Hän ei varsinaisesti saanut edes laukausta aikaiseksi, mutta kiekko pomppi tšekkimaalivahti Klara Peslarovan ja paikalle rynnistäneen puolustajan kautta maaliin.

– Sanni Vanhanen on pelaaja, jos hän pysyy ehjänä ja kipinä palaa rinnan alla, hänestä voi tulla maailman parhaita pelaaja kymmenessä vuodessa, Suomen päävalmentaja Pasi Mustonen suitsutti Discoveryn tv-haastattelussa.

Tšekki oli lievästi hallitsevampi osapuoli jo avauserässä, eikä Suomi saanut omaa peliään kunnolla käyntiin. Varsinaiset maalipaikat olivat harvassa ottelun alkupuolella, Suomen tärkein pelaaja löytyi kuitenkin maalinsuulta. Vaikeina hetkinä sinipaitojen selkäranka oli lukuisiin laatutorjuntoihin venynyt maalivahti Anni Keisala.

– Kyllähän Keisala oli ihan fantastinen maalissa, kerta kaikkiaan maaginen suoritus, mutta ennen kaikkea tämä oli joukkueen voitto, Mustonen summasi.

Johtoon päästyään Suomi osoitti päätöserässä nuorentuneella joukkueellakin arvokisarutiinin merkityksen. Naisleijonat tiivisti puolustuspeliään ja vältti pidemmät jaksot omassa kenttäpäädyssä pelaamalla nöyrästi siirtokiekkoja keskialueelle. Tšekki ei enää saanut aiemman kaltaista painetta aikaiseksi Suomen kontrolloidessa peliä.

Viimeinen niitti Tšekin takaa-ajohaaveille oli Vendula Pribylovan rangaistus vajaat neljä minuuttia ennen loppua. Suomi tyytyi niin ylivoimalla kuin päätösminuutillakin pitämään vastustajan sekä kiekon etäällä omasta maalistaan.

Suomi kohtaa MM-välierässä Yhdysvallat maanantaina klo 22 alkavassa ottelussa. Toisessa välieräparissa kohtaavat Kanada ja Sveitsi.

» Lähetä palautetta toimitukselle