Pasi Mustonen kehui voitetun pronssipelin jälkeen Suomen pelitaktiikkaa ja joukkueen ensikertalaisia

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Pasi Mustonen nappasi viimeisen MM-mitalinsa Suomen päävalmentajana.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Suomi eteni Calgaryn MM-kisoissa lopulta pronssimitaleille, kun Sveitsi kaatui turnauksen päättäneessä pronssiottelussa 3–1. Viimeistä MM-turnaustaan Suomen päävalmentajana toimiva Pasi Mustonen jakoi kehuja varsinkin joukkueen ensikertalaisille ja kapteeni Jenni Hiirikoskelle.

Suomi päätti MM-turnauksensa mitalijuhliin, kun Sveitsi taipui pronssiottelussa 3–1. Karanteenien, koronatestien ja poikkeusolojen sävyttämä pitkä kisaurakka sai arvoisensa päätöksen, kun pelaajien kaulaan ripustettiin pronssimitalit. Pelaajista huokui ilo ja helpotus, kun MM-taisto oli ohi.

Suomen päävalmentaja Pasi Mustonen totesi joukkueen taktiikan toimineen onnistuneesti.

– Halusimme pelata nopeammin kuin viimeksi. Emme halunneet antaa sveitsiläisille mahdollisuutta lentovaihtoihin, vaan tarkoituksena oli saada paine jatkuvasti päälle. Puolustajien tehtävä oli nostaa koko ajan peliä joko suoralla luistelulla tai pakki-pakki-syötöllä. Mielestäni onnistuimme tässä hyvin, Mustonen sanoi ottelun jälkeisessä tv-haastattelussa.

Suomen joukkueessa pelasi peräti kahdeksan MM-ensikertalaista. Mustonen totesi joukkueen ja varsinkin ensimmäisiä MM-kisojaan pelanneen kaartin yllättäneen hänet mieluisalla tavalla.

– Pelasimme jopa paremmin kuin odotin – varsinkin pohjoisamerikkalaisia vastaan. Ongelmamme on ratkaista kakkoserät, joissa hävisimme rumasti. Olin positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka hyvin nuoret pelaajamme pelasivat tässä turnauksessa. Joukkueen suoritustaso oli hyvä läpi turnauksen.

Mustoselta kysyttiin myös ajatuksia joukkueen kapteenista, 34-vuotiaasta Jenni Hiirikoskesta. Hiirikoskea on usein tituleerattu maailman parhaaksi puolustajaksi ja hänet onkin palkittu MM-turnauksen parhaana puolustajana peräti seitsemän kertaa.

– Jenni pelaa puoli tuntia tällaisissa otteluissa. Ihmettelen, jos yksikään naiskiekkoilija koko maailmassa on harjoitellut häntä paremmin. Hän on siinä suhteessa täydellinen ilmiö. Myös hänen henkinen merkityksensä joukkueelle on valtava, Mustonen sanaili.

» Lähetä palautetta toimitukselle