Pelicansilta onnistunut vierasottelu maalinteon kanssa tuskailleen Sportin vieraana – Jasper Patrikainen lahtelaisten voiton takuumiehenä

Jiří Smejkal tehoili ottelussa kahden pisteen arvoisesti.
Pelicans suoritti voitokkaan vierailun Vaasassa, kun täydet kolme pistettä matkasi Lahteen 1–3-lukemin. Sport hallitsi ottelua suurimman osan ajasta, mutta kotkapaitojen viimeistely jätti parantamisen varaa.

Kamppailun ensimmäinen erä Vaasan Sähkö Areenalla oli kotijoukkueen kannalta käyttännössä täydellinen jääkiekkoerä. Kotkapaidat veivät erää hallitsemalla kiekkoa, olemalla aktiivinen karvauspelissä ja luomalla monipuolisesti maalipaikkoja. Sport voitti avauserässä laukaukset kohti maalia 21–5. Ainoa puuttumaan jäänyt asia oli maali.

Vierasjoukkue Pelicans kävi avauserässä hyökkäysalueella vain pariin otteeseen. Lahtelaisten kiekollisen pelin laatu oli heikkoa ja vierasjoukkue lahjoitti kiekon peräti kolme kertaa Sport-hyökkääjille suoraan maalipaikkaan. Tästä huolimatta Pelicans iski ottelun avausmaalin Miika Roineen kauden kolmannella osumalla juuri, kun erä oli ylittänyt puolivälin.

Maalin jälkeen peli hieman tasoittui, mutta edelleen Sport hallitsi kenttätapahtumia.

Toinen erä oli vuorostaan hyvin erilainen avauserään verrattuna. Tapahtumat olivat minimissä, sillä pelaaminen oli pitkälti siirtokiekkojen ja kamppailupelaamisen varassa, eikä laadukkaita hyökkäyksiä juuri nähty. Kumpikin joukkue pääsi myös kokeilemaan ylivoimapeliä, tuloksetta.

Päätöserä ei alkanut lahtelaisittain mairittelevasti. Vain 48 sekunnin jälkeen Pelicans-hyökkääjä Jiří Smejkal lähti kaksiminuuttiselle huitomisesta. Illan toinen ylivoimapeli päätti lopulta Sportin maalittoman jakson, joka oli venynyt yli 192 minuutin mittaiseksi. Maalintekijänä oli Axel Holmström, joka tasoitti ottelun ylivoimamaalilla.

Erä jatkui maalin jälkeen hieman avauserän lailla Sportin komennossa, mutta maalipaikoille kotijoukkue ei kolmannen erän ensimmäisen kympin aikana päässyt.

Ensimmäisen erän tavoin Pelicans hiekoitti Sportin vahvaa pelaamista iskemällä illan toisen osuman kuin varkain. Henri Nikkasen johto-osuma syntyi siirretyn rangaistuksen aikana.

Iikka Kangasniemi lähetti omalta kenttäpuoliskolta kiekon Sportin päätyyn hybridipitkää hyödyntäen. Pelicansin Smejkal ehti kiekkoon ensiksi ja tšekkihyökkääjän kääntö maalin taustalta pomppi hieman onnekkaasti Nikkaselle, joka sai viimeistellä osuman käytännössä tyhjään maaliin.

Nikkasen osuman jälkeen peli meni jälleen hieman puurtamiseksi. Pelicans puolusti johtoasemaansa, eikä Sport enää löytänyt keinoja tulla ottelussa tasoihin. Ottelun viimeisellä minuutilla Smejkal laukoi vielä kiekon tyhjään maaliin ja varmisti Pelicansille täyden pistepotin kotiinviemisiksi.