Arto Laatikaista muistettiin voitokkaassa kotiottelussa

HPK juhli kotivoittoa KalPasta.
Hämeenlinnassa nähtiin vauhdikas ottelu, joka ratkesi kotijoukkueen eduksi. Arto Laatikaiselle pidettiin juhlallisuuksia kotiyleisön edessä.

HPK:n tuhannen ja yhden ottelun konkaria muistettiin ottelun alussa kotiyleisön edessä. Juhlavan tunnelman saanut ottelu alkoi vauhdikkaasti. Hyvällä energialla otteluun tullut Kuopion KalPa sai hyvän alun ottelulle vahvalla liikkeellään.

HPK ei kuitenkaan antanut tuumaakaan ilmaiseksi vaan peli-ilme oli kotijoukkueellakin erinomainen. Kumpikin joukkue pääsi maalipaikoille, joista ensimmäisenä maaliin saakka kiekon sai toimitettua kotijoukkue. Pallokerhon Otto Latvala syötti b-pisteelle Sean Collinsille, jonka laukauksen KalPa-maalivahti Juha Jatkola torjui. Philippe Cornet ehti irtokiekkoon ensimmäisenä ja löi kiekon maaliin.

Erän lopussa HPK onnistui luomaan pitkän pyörityksen KalPan puolustusalueella. Kaikki merkit olivat ilmassa HPK:n maalille, mutta erätaukosummeri pelasti vierasjoukkueen takaiskulta.

Ottelu jatkui toisessa erässä tasaisissa merkeissä. KalPan ei onnistunut hyvistä paikoistaan huolimatta toimittaa kiekkoa ohi HPK:n veräjänvartija Daniel Lebedeffin. Illan sallivasta tuomarilinjasta huolimatta KalPa sai toisessa erässä yrittää maalia ylivoimallakin, mutta kaksi ylivoimaa eivät tuottaneet tulosta.

HPK puolestaan onnistui maalinteossa kertaalleen toisessakin erässä. Arttu Pellin avaus tavoitti Michael Jolyn, joka vei kiekon hyökkäysalueelle ja syötti poikittain Sean Collinsille. Collins ei saanut kunnon laukausta aikaiseksi, mutta kiekko löysi reitin maalivahdin taakse. Poikittaissyöttöä katkaisemaan syöksynyt Gabe Bast ajautui maalivahdin syliin ja kiekko lipui maaliin. Maalikamerasta tarkastettu tilanne ratkaistiin HPK:n eduksi ja kotijoukkue siirtyi 2–0 -johtoon.

Kolmannen erän alussa Antti Pihlström iski kotijoukkueen jo 3–0 -johtoon. Juhlittu konkari Arto Laatikainen syötti Joel Janatuiselle, joka nousi vahvasti maalin kulmalta ja syötti keskelle maalintekijä Pihlströmille.

KalPa ei ollut valmis luovuttamaan vaan löysi vielä uuden vaihteen. Maalinteko oli kuitenkin vierasjoukkueelle todellinen haaste. 3–1 .kavennuksen onnistui tekemään Kim Nousiainen. Hyvä nousu B-pisteen kaarelle ja napakka veto vasempaan yläkulmaan aloitti KalPan kirin. Syöttäjiksi kirjattiin Matti Järvinen ja Aleksi Klemetti.

KalPa sai erinomaisen tilaisuuden kiriä eroa umpeen, kun Markus Nenonen lähetettiin suihkuun Tuomas Kiiskiseen kohdistuneesta polvitaklauksesta. Vierasjoukkueen harmiksi Kiiskinen loukkaantui tilanteessa eikä miestä enää nähty ottelussa.

Viiden minuutin ylivoiman aikana HPK:n Joel Janatuinen sai 2+10 minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta ja KalPa sai pelata koko kaksi minuuttia viidellä kolmea vastaan. Ylärimaa lähemmäs maalia ei kiekko kuitenkaan löytänyt.

KalPan kiri ei tuottanut lopulta tulosta, vaan kolme pistettä jäi Hämeenlinnaan. 3–1 -voitto toi tärkeät pisteet sarjataulukon häntäpäässä majailevalle HPK:lle.