Lukko seitsemännen kerran peräjälkeen JYPiä parempi – Joakim Kemell joutui jättämään pelin kesken

Harri Kainulainen iski tehot 0+3 ja avasi pistetilinsä Lukon paidassa.
Rauman Lukko saapui Jyväskylään JYPin vieraaksi lauantai-illan kamppailuun. Ottelu oli maaleissa mitattuna tasaväkinen, mutta lopulta Lukko käänsi sen itselleen lukemin 4–3.

Joukkueet saapuivat kauden ensimmäiseen kohtaamiseen tappiot allaan. KooKoo kävi hakemassa tiistaina pisteet Raumalta ja JYP hävisi sen sijaan kotonaan keskiviikkona. Ennen lauantain kamppailua oli raumalaisilla kuuden ottelun voittoputki JYPistä.

Ensimmäisessä erässä kummallakin oli tasavahvoja paikkoja, mutta erän jälkimmäisellä puoliskolla peli oli katkonaista jäähyjen ja tunteiden nousun vuoksi. Kiekonhallinta, torjuntatilastot ja maalit menivät tasan joukkueiden kesken taululla ollessa lukemat 1–1.

Toisen erän ensimmäinen puolisko ei tarjonnut tilastomerkintöjä. Lukolle se tarjosi lukuisia hyviä aihioita maalintekoon, vaikka parhaimmalle sektorille ei päästy. Toisen erän laukaukset menivät Lukolle lukemin 22–8, mutta maalit JYPille 2–1. JYP johti ottelua 40 minuutin jälkeen lukemin 3–2.

JYPin Joakim Kemell joutui jättämään ottelun kesken toisessa erässä. Samassa taklaustilanteessa mukana olleen Kristián Pospíšilin kohtalo oli vastaavanlainen. Kolmannessa erässä vieraat iskivät kaksi maalia eivätkä päästäneet lopussa enää JYPiä mukaan. Voitto karkasi jyväskyläläisten näpeistä Raumalle lukemin 4–3.

Nuoret kapellimestareina

Lukko on kärsinyt loukkaantumisista, joten nuoria on nostettu kokoonpanoon – onnistuneesti. A-nuorissa pisteitä takonut Sami Päivärinta on vakiinnuttanut paikkansa edustusjoukkueen sentteriosastolla ja nyt yhdeksännessä pelaamassaan ottelussa hän iski liigauransa avausmaalin. Nuori sentteri iski Pavol Skalickýn esityöstä Lukon 1–0-johtoon.

Nuoria pelaajia peluuttaa myös JYP. Joukkueen 17–vuotias sensaatio, Liigan pistepörssin johtaja Kemell iski kauden kuudennen ylivoimamaalinsa kahden miehen ylivoimalla ensimmäisen erän puolivälin jälkeen. JYPillä on täsmäase ylivoimalle ja se näkyy tilastoissa joukkueen ylivoimaprosentin ollessa Liigan toiseksi paras.

Erikoisten maalien ilta

Toisen erän puolivälin jälkeen JYP meni ensimmäistä kertaa johtoon Patrik Siikasen iskiessä kauden viidennen maalinsa komean yksilösuorituksen päätteeksi. Maalin jälkeen alkoi tapahtua.

Jyväskylän Halloween-teemaisen ottelun hengessä Lukon kannalta koettiin karmiva maali. Scott Pooley yritti huitoa kiekon pois alueelta, mutta epäonnisesti siirsi kiekon kädellään maaliin. Taululle vaihdettiin lukemat 3–1 JYPille ja maali merkittiin Adam Brodeckin nimiin.

Lukko onnistui kuitenkin kaventamaan ylivoimalla Arttu Ilomäen maalilla. Vaikka maali oli ylivoimamaali, ei se syntynyt perinteisen ylivoimakuvion päätteeksi. Tärkeintä Lukon ykkössentterin kannalta oli kuitenkin se, että punalamppu syttyi ja Ilomäki katkaisi kahdeksan ottelun maalittoman putkensa.

Lukko tasoihin ja ohi

Vieraiden tasoitusmaalin siirretyn rangaistuksen aikana iski puolustaja Vili Saarijärvi. Viitisen minuuttia myöhemmin Lukko paineli jo ohitse Ilomäen iskiessä illan toisen ylivoimamaalin. Syöttäjäksi kuulutettiin kolmannen kerran Harri Kainulainen, joka pelasi kauden alusta tähän iltaan saakka 16 ottelua ilman yhtäkään tehopistettä.

Jyväskyläläiset pyrkivät luomaan painetta ja kiekkosadetta Lassi Lehtisen vartioimalle maalille, mutta vieraat puolustivat tiiviisti sekä kykenivät myös hyökkäämään. JYP ei saanut enää maalia tehtyä ja Lukko vei voiton mukanaan. Markus Ruusulle kertyi JYPin maalilla peräti 37 torjuntaa Lehtisen 19 vastaan.

– Onhan se iso juttu henkiseltäkin kantilta, että tilastojen valossa sai itse onnistumisia, kertoi Kainulainen ottelun päätteeksi C Moren haastattelussa.

– Muutama viime peli neloskentältäkin parempaa peliä ja nyt saatiin siitä myös palkinto. Kiekot pomppi ylivoimalla vähän tuurillakin, mutta tärkeät ylivoimamaalit saatiin rakennettua, mies jatkoi ollen tyytyväinen joukkueen voittoon.

Lukko voitti jyväskyläläiset seitsemännen kerran putkeen. JYPille tappio oli viides putkeen.