HIFK venyi voittoon SaiPan alkurynnistyksen jälkeen − Halonen ja Westerholm hyydyttivät hyökkäykset

LIIGA / Raportti
Niclas Westerholm venyi huipputorjuntoihin kotijoukkueen maalilla.
Kuva © Topi Lainio
SaiPa näytti vievän pelin alussa selvästi, HIFK käänsi pelin ja näytti vievän sen vuorollaan yhtä selvästi. Lopulta venyttiin veljellisesti voittomaalikuljetuksiin saakka.

HIFK:n kova vierasvire kestää, mutta helsinkiläiset joutuivat huhkimaan täyden iltapuhteen Lappeenrannassa. Vahvasti aloittanut SaiPa taipui ailahtelevan taiston jälkeen voittomaalikisassa lukemin 2−3.

Illan tähtiä olivat kummankin joukkueen maalivahdit, vaikka HIFK:n Niilo Halosen urakka alkoikin nihkeästi. Kalle Maalahti pääsi sivaltamaan läheltä kotijoukkueen johtoon jo kolmen minuutin pelin jälkeen, ja avauserän puolivälissä Oliver Okuliarin sohima paluukiekko pomppi onnekkaasti ohi Halosen. 

SaiPan pahoihin tapoihin kuuluva pelin sisäinen epätasaisuus nousi esiin jälleen toisessa erässä ja kahden maalin johto suli nopeasti. Heti erän alkuminuuteilla Jordan Schmaltz laukoi suoran hyökkäyksen päätteeksi tarkasti vieraiden avausmaalin ja pari minuuttia myöhemmin Juha Jääskä taisteli ylivoimalla 2−2-tasoituksen maalinedustalta.

Vahvaa syyskautta pelaavalle Jääskälle maali oli jo kauden kahdeksas.

Toisen erän alkuminuuttien jälkeen oli SaiPa-vahti Niclas Westerholmin vuoro astua valokeilaan. Parista takaiskusta huolimatta Westerholm ennätti torjua erässä peräti 16 kertaa. HIFK painosti ajoittain vahvasti ja sai muun muassa kolme läpiajotilannetta, mutta tasalukemat säilyivät.

Päätöserässä ottelu tasoittui jälleen ja kotijoukkueellakin oli ratkaisupaikkansa. Sekä Westerholm että Halonen pitivät kuitenkin maalinsa puhtaana ja varsinaisen peliajan tasapelipisteet jaettiin sopuisasti. Kun jatkoaika ei tuonut ratkaisua, lisäpisteen kohtaloa haettiin voittomaalikilpailulla.

Okuliar avasi kuljetuskisan tyylikkäällä osumalla, mutta hän jäi isäntien ainoaksi onnistujaksi. Jere Innala ujutti härskisti kiekon Westerholmin jalkojen välistä sisään ja Eetu Koivistoinen sinetöi voiton tiukalla laukauksella.

HIFK otti näin seitsemännestä perättäisestä vierasottelusta vähintään yhden pisteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo