Sportin ikävä marraskuu jatkuu − Heljanko ja Merelä veivät pisteet Tapparalle

LIIGA / Raportti
Heljanko otti nollapelissä 40 torjuntaa.
Sport ei saanut maalihanojaan auki Tapparankaan kustannuksella. Kirvesrintojen voiton varmisti kaksi maalia iskenyt Waltteri Merelä ja kauden kolmannen nollapelin torjunut Christian Heljanko.

Sport aloitti vahvasti, mutta ei kyennyt iskemään avausmaalia. Tästä Tapparan oli Christian Heljankoa kiittäminen, joka otti jo taiston alkuvaiheessa elintärkeitä torjuntoja. Muiden muassa Michael Keränen ja Olavi Vauhkonen saivat ottelussa tuhannen taalan paikat, mutta joutuivat toteamaan Tappara−vahdin paremmaksi. Aikaisessa vaiheessa avausosumaa juhli Tappara. Jere Henrikssonin laukoma kiekko löysi tiensä Kyle Platzerin kautta Niko Hovisen vartioimaan verkkoon.

Avauserän lopussa Sport joutui pelaamaan viidellä puolustajalla Valtteri Hietasen otettua laukaus vastaan huonosti suojattuun paikkaan sisäreiden seudulta. Vaasalaisten murheeksi päätöserässä Emil Johansson joutui jättämään ottelun kesken Kristian Kuuselan taklauksen jäljiltä.

Sportin ylivoima jatkoi ontumistaan, mutta hopeareunuksena alivoima jatkoi hyvää työskentelyään. Sportin alivoima ei ole päästänyt maalia liki puoleen tuntiin. Maaleja onnistui tekemään Tappara lisää, kun Waltteri Merelä onnistui yllättämään Hovisen maalinedustan kamppailusta.

Sportin pyristelyt eivät lohtua suoneet kotkapaidoille, joten Merelä jatkoi marraskuista huippuvirettään iskemällä illan toisen osumansa, joka oli edellisen maalin kanssa lähes identtinen.

Kotkapaidat tekivät kaikkensa, jotta kuparinen menisi rikki, mutta Tappara−puolustus eikä Heljanko antaneet koiralle edes luuta. Loppulukemat viimeisteli Patrik Virta tyhjään maaliin, ja Tappara kasvatti vieravoittonsa neljään perättäiseen otteluun. Heljanko otti nollapelin lisäksi kirsikkana kakun päälle syöttöpisteen illan viimeiseen osumaan.

Sport on edellisestä kuudesta ottelustaan voittanut kaksi ja pistetili on kasvanut viidellä pisteellä. Kuukautta synkentää myös tehottomuus, sillä edelliseen neljään otteluun maaleja on siunaantunut ainoastaan yksi kappale. Oma verkko sen sijaan on heilunut näissä kamppailuissa 12 kertaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo