Ilves murskasi JYPin viimeistä kertaa Hakametsässä

Balázs Sebők Oli Ilveksen voiton takuumies.
Kuva © Tiia Mahkonen
Myös viime vuonna lastenoikeuksien päivänä kohdanneet joukkueet kohtasivat jälleen viihdyttävässä ottelussa, josta Ilves nappasi pisteet 6–1-lukemin.

Ilveksen ja JYPin väliset kohtaamiset ovat olleet viihdyttäviä, eikä viimeinen Hakametsässä nähty kamppailu ollut poikkeus historiaan. Ilves nappasi viimeisestä legendaarisessa kiekkopyhätössä nähdystä kohtaamisesta pisteet lukemin 6–1.

Lastenoikeuksien päivän kunniaksi kotijoukkueena toiminut Ilves oli otteluun järjestänyt lapsille runsaasti oheisohjelmaa, joka näkyi positiivisesti yleisömäärässä.

JYP-puolustus sekoili ja Ilves rankaisi.

Aaltoileva avauserä käynnistyi JYPin painostuksella, mutta ottelun avausmaalista vastasi kuitenkin Ilves. Joni Ikonen pääsi naulaamaan kiekon ohi Markus Ruusun ja sekoilevan JYP−puolustuksen. Heti maalin jälkeen JYP otti jälleen hitusen hallintaa itselleen, kunnes vierailta puolustus sekoili toistamiseen ja Eetu Päkkilä sai nostaa kotiyleisön riemuksi kädet kattoon.

Aleksi Elorinteen jäähystä tullut JYPin positiivinen vire kääntyi vierasjoukkueen kohtaloksi, kun illan ensimmäisen erikoistilanteen aikana vieraiden kohuhyökkäjä Brad Lambert otti turhan rangaistuksen. Ylivoima JYPillä oli paljon parempaa kuin Ilveksellä, vaikka Ilves sai kuvioita harjoitella erän aikana kahteen otteeseen.

Ennen erätaukoa Ilves lisäsi johtoaan Joonas Odenin maalilla, joka syntyi läpiajosta. Maalivahdeista työlistetympi avauserässä oli kuitenkin tupsukorvien Roope Taponen, jonka paraatitorjuntoja kotijoukkueen puolustus arvosti erän kuluessa.

Ensimmäisessä erässä seikkaili JYP−puolustus, toisessa Ilves-vahti

Toisessa erässä alkuminuuteilla kummallakin joukkueella oli omat paikkansa, mutta Ruusulla oli JYP−maalilla virkaveli Taposta hikisempi kaksikymmenminuuttinen. Erän vanhetessa Ilves otti entistä enemmän otetta itselleen.

Taposen vähäinen torjuntamäärä erän alkuhetkillä kostautui lepsahdukseen, josta JYP−hyökkääjä Jerry Turkulainen rokotti laukoessaan joukkueensa illan ainoan osuman. Turkulaisen maali ei jäänyt erän ainokaiseksi, sillä Ilves kaunisteli lukemia Balázs Sebőkin osumalla.

Kolmas kaksikymppinen oli täyttä Ilveksen hallintaa, jonka seuraksena JYP oli jo kääntänyt katseensa kohti seuraavaa peliään. Vierailta erän parhainta ottelua pelasi Ruusu. JYPin Valtteri Kakkonen otti erän aikana ikävästi osumaa blokatessaan kiekkoa, mutta selvisi säikähdyksellä ja jatkoi peliä.

Ilves tyylitteli erässä kaksi maalia, kun Sebők illan toisellaan alivoimalla ja Nick Baptiste ottelun tehomiehen Sebőkin kauniista syötöstä lisäsi JYPin tuskaa.