Pelicans iski Connor LaCouveen nollaputken poikki − Pisteet jäivät Lahteen

LIIGA / Raportti
Topias Vilén kärkyllä Connor LaCouveen maalinedustalla.
Lahden Pelicans nappasi viikon toisen kotivoittonsa voittamalla KalPan lukemin 4−1.

Pelicans sai viime kotiottelussaan kolmen ottelun tappioputkensa poikki SaiPaa vastaan. KalPa puolestaan pelasi jo viikon kolmannen ottelunsa. Kuopiolaiset olivat voittaneet  viikon molemmat ottelunsa, joissa viimeisenä lukkonaan oli maalivahti Connor LaCouvee, joka oli pitänyt molemmissa otteluissaan maalinsa puhtaana.

Lahdessa nähtiin vauhdikasta jääkiekkoa, mutta kumpikin joukkue puolusti laadukkaasti puolustusalueensa keskustaa. Huippupaikkoja ei liikoja auennut kummallekaan joukkueelle ottelun ensimmäisessä erässä.

Maalitili saatiin kuitenkin auki hieman erän puolivälin jälkeen. Sakke Hämäläisen rohkeasta poikkittaissyötöstä Toni Utunen laukoi kiekon kuopiolaisten maaliin. Hämäläisen lisäksi syöttöpisteen maaliin sai Antti Tyrväinen. KalPan maalivahdille maali oli ensimmäinen päästetty maali Liigassa. Kanadalainen piti maalinsa puhtaana hieman yli 130 minuuttia.

Seuraavassa vaihdossa helähti sitten toisessa päädyssä kun KalPa-puolustaja Eric Hjorth iski ottelun 1−1:een. Ruotsalaispuolustaja teki jo toisen osumansa Liigassa kauden ja uran viidennessä ottelussa. Maalin alustivat Tuomas Vartiaiselle ja Aapeli Räsäselle.

Molemmille joukkueille tuomittiin yhdet kahden minuutin rangaistukset. Pelicansin puolelta jäähyboksiin joutui Tyrväinen, ja KalPan puolelta jäähypenkkiä kulutti Benjamin Korhonen. Kumpikaan joukkueista ei erikoistilannettaan hyödyntänyt, joten tasatilanteesta lähdettiin toiseen erään.

Toinen erän alkupuolella nähtiin suihkukomennus, kun Pelicansin hyökkääjistä Aleks Haatanen sai 5+20 minuutin arvoisen rangaistuksen polvitaklauksesta. Tilanteessa Haatanen taklasi KalPan Kasper Simontaivalta, joka yritti väistää Haatasen taklausta. Lahtelaishyökkääjä kuitenkin osui Simontaivalta vasempaan jalkaan. KalPa−hyökkääjä yritti vielä pelata ottelussa, mutta poistui toisen erän aikana pukukopin puolelle.

Viiden minuutin alivoimasta huolimatta Pelicans siirtyi ottelussa toistamiseen johtoon, kun Tyrväisen laukaus maalivahdin takapatjasta kimposi suoraan Konsta Hirvoselle, eikä hyökkääjä erehtynyt tilaisuudesta. Hirvoselle maali oli kauden ja uran ensimmäinen Liigassa.

Jos ensimmäisessä Patrikainen torjui ainoastaan kerran, niin toisessa erässä Pelicansin maalivahti oli jo täysin työllistetty, kun torjuntoja kertyi 14 kappaletta. KalPalla oli omat paikkansa tehdä maali, mutta lahtelaisten oma kasvatti kesti hienosti vierailijoiden yritykset. LaCouveelle torjuntoja kahteen ensimmäiseen erään mennessä oli kirjattu 15.

Päätöserässä Pelicans pääsi kahdesti kokeilemaan lisämaalien tekemistä ylivoimalla, mutta lahtelaisten ylivoima ei tuottanut kertaakaan tulosta. KalPan puolelta jäähypenkkiä kuluttivat maalin ottelussa tehnyt Hjorth ja illan toista jäähyään kärsinyt Benjamin Korhonen.

Pelicansilla oli viidellä viittä vastaan pari kappaletta loistavaa paikkaa tehdä illan kolmas maali. Aatu Jämsenillä oli erinomainen paikka iskeä uransa toinen osuma, mutta tolppaa lähemmäs nuorukainen ei tällä kertaa päässyt. Hämäläisellä oli hyvä paikka vastahyökkäyksestä tehdä maali, mutta LaCouvee ja KalPan puolustus kesti tilanteen.

KalPan kiri kuitenkin jäi vajaaksi, ja siitä kertoi myös Patrikaisen kolme torjuntaa ottelun päätöserässä. Pelicans iski lopussa vielä kahdesti kiekon tyhjään maaliin. Ensiksi Teemu Eronen teki kauden kahdeksannen osumansa, ja hetkeä myöhemmin Iikka Kangasniemi viimeisteli lukemiksi 4−1.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo