Toisessa erässä neljän maalin verran tehoillut Tappara haki Lahdesta täyden pistepotin

LIIGA / Raportti
Tapparan ottelu eteni nousujohteisesti voittoon.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto
Alun hyvien otteiden jälkeen Pelicans menetti jälleen otteen pelistä. Tappara oli läpi ottelun vaarallinen ja viimeisteli tehokkaasti voittaen ottelun 4–6-lukemin.
Lähtökohdat 

Kipeästi pisteitä tarvitseva Pelicans on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan vain yhden, Ässät vieraissa. Turbulenssissa ollut joukkue ei ole saanut toistaiseksi käännettyä kurssia Jesse Wellingin astuttua päävalmentajan tontille. Pudotuspeliviiva on karannut heikkojen otteiden vuoksi jo kuuden pisteen päähän.

Maalivahtipelaaminen 

Atte Tolvasen ottelu oli kaksijakoinen. Alussa maalivahdille tarttui laukaukset hyvin kiinni, mutta kahden erän jälkeen kiekkoja oli mennyt taakse jo kuusi kappaletta. Joukkue ei missään nimessä suoriutunut hyvin Tolvasen edessä, mutta parista huipputorjunnasta huolimatta Tolvanen ei kyennyt pitämään joukkuetta pelissä mukana.

Puolustuspelaaminen 

Kotijoukkueen selkeä heikkous illassa oli puolustuspelaaminen. Puolustusalueen puolustuspelissä paketti pysyi jotenkuten kasassa, mutta Tapparan suorahyökkäykset sekä vastaiskut tuottivat kerta toisensa jälkeen turkoosinutuille harmaita hiuksia. Pelicans onnistui paineistamaan Tapparaa samalla pitäen samalla hyvän puolustusvalmiuden. Hetken aiempaa paremmalta näyttänyt prässipelaaminen ei enää sekään tuonut tulosta Tapparan saatua ottelun haltuunsa.

Hyökkäyspelaaminen 

Hyvin peliin tullut Pelicans sai pidettyä kiekkoa hyökkäysalueella avauserässä kiitettävästi ja kotijoukkue menikin 2–0-johtoon, kun peliä oli pelattu vain kuusi minuuttia. Avauspelaaminen näytti aiempaa paremmalta, kun hyökkääjät tarjosivat alempaa ja puolustajat saivat annettua syötöt lapaan. Tapparan tultua tasoihin lumipallo lähti kuitenkin vyörymään lahtelaisittain väärään suuntaan, eikä kotijoukkue saanut suuntaa enää käännettyä. Pelicansin pelaamista leimasikin jatkuva puskeminen Tapparan kivenkovaan trapiin ja tätä kautta Pelicans hukkasi ottelun virtauksen vierasjoukkueelle.

Erikoistilanteet 

Pelicans ei ylivoimapelissä ihmeitä osoittanut, mutta sai kahdesta yrityksestä toisella tehtyä maalin.

Alivoima ei kyennyt saamaan Tapparan ylivoimaviisikkoa aisoihin, sillä kolmen alivoiman aikana Pelicans antautui kahteen otteeseen.

Lähtökohdat 

Alkukauden lennokkaan alun jälkeen Tapparan vauhti on osin odotetustikin hiipunut. Yhä sarjataulukon toista sijaa pitävä Tappara on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan vain kaksi, jonka lisäksi matkaan on tarttunut yksi lisäpiste.

Maalivahtipelaaminen 

Tapparan maalilla aloittanu Michael Garteig joutui vaihtopenkin puolelle jo ottelun alussa, kun reilun kuuden peliminuutin aikana Garteigin selän taakse oli mennyt kaksi maalia. Garteigin tilalle tullut Christian Heljanko varmisti Tapparalle kolme pistettä pelaamalla mallikkaan ottelun kahdesta takaiskumaalista huolimatta, joista toinen tuli läpiajosta ja toinen ylivoimalla tyhjään maaliin.

Puolustuspelaaminen 

Avauserässä hieman pulassa ollut Tappara joutui viettämään aikaa omissa ja antautumaan kahteen kertaan. Ottelun alun jälkeen Tapparan yleisilme ja sitä kautta myös puolustuspeli parani. Tasaviisikoin Tappara piti Pelicansin hyvin pois maalipaikoilta. Myös Tapparan tuttu ase, trap, oli isossa roolissa siinä, miten vierasjoukkue sai Pelicansin kiekollista peliä rikottua.

Hyökkäyspelaaminen 

Ottelun alku oli Tapparalle vaikea. Hyökkäyspeliin se pääsi aluksi kiinni lähinnä päätykiekkojen kautta. Avauserän vaikeuksista huolimatta Tappara pystyi luomaan hyvän määrän maalipaikkoja ja viimeistelemään kaksi maalia. Toinen erä oli lähes pelkästään Tapparan näytöstä, kun joukkue ensin puolustettuaan hyvin, hyökkäsi hyvin ja iski vakuuttavat neljä maalia Pelicansin verkkoon. Suurin osa Tapparan maaleista syntyi suorahyökkäyksistä, jotka olivat todella vaarallisia, mutta joukkue kykeni myös pitämään kiekkoa hyökkäysalueella pidempiä aikoja.

Erikoistilanteet 

Ylivoima toimi vierasjoukkueella hyvin. Kiekko liikkui nopeasti mieheltä miehelle ja Tappara sai laukauksia aikaiseksi. Maalit tulivat ylivoimapyörityksestä sekä suorahyökkäyksestä.

Tapparan alivoima toimi kelvollisesti, vaikka toisella alivoimalla kiekko päätyi omaan reppuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo