VeikkausTV-ennakko: Ville Meskanen tekee paluunsa suoraan ykkösketjuun, ikämies-Tuppurainen huimassa vireessä

LIIGA / Ennakko
JYP oli viime kohtaamisessa Tampereella tasan kuukausi sitten parempi lukemin 3−1.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Perjantai-illan VeikkausTV-ottelussa Tampereella kohtaavat Ilves ja JYP. Ilveksellä on alla peräti seitsemän ottelun voittoputki. JYPin otteet ovat puolestaan vaihdelleet saman vertailujakson aikana enemmän. Kotijoukkueella on revanssihenkeä ilmassa, sillä Ilves on hävinnyt JYPiä vastaan kauden kaksi aikaisempaa kohtaamista.

Ilves pelasi viimeksi viikko sitten, kun se kaatoi Tapparan 4−3. Paikallisvastustajaansa vastaan Ilves sai aiemmin otteluissa yskähdellyttä ylivoimaansa kuntoon, sillä se iski Tapparaa vastaan kaksi ylivoimamaalia. Kaksi soolomaalia päätöserässä kesken Tapparan painostuksen takasivat Ilvekselle makean voiton.

Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä piti Tappara-ottelua hyvänä ensimmäisen ja kolmannen erän osalta.

− Avaus- ja päätöserässä meillä jalka kävi, viisikko oli yhdessä molempiin suuntiin ja oli hyvät rytmit pelissä. Voitimme kaksinkamppailuja eli peliasento oli kohdallaan, Myrrä kehuu.

− Toiseen erään nämä edellä mainitut jutut jäivät. Pelihän on tietysti aina suhteessa vastustajaan eli toisessa erässä oli laadukas Tappara vastassa.

JYPiä vastaan Ilves on kuitenkin kärsinyt tappiot kummassakin kauden aikaisemmassa kohtaamisessa. Viime kohtaaminen Tampereella tasan kuukausi sitten päättyi JYPin 3−1-voittoon, eikä Ilves saanut ottelussa kuin vaivaiset 11 laukausta kohti jyväskyläläisten maalia.

− Varsinkin tässä viime kohtaamisessa meillä oli kauden huonoin jalka eikä mielikään ollut kirkkaana. Silloin harjoittelimme alkuviikon hyvin ja päävalmentajana olin lähettänyt joukkueen vajaalla ja jalalla JYPiä vastaan.

− Huomenna yritämme asian korjata ja pyrimme laittamaan paremmin kampoihin.

Mielenkiintoisin tamperelaispelaaja perjantaina on AHL:stä Ilvekseen palannut Ville Meskanen. 24-vuotias hyökkääjä pelaa ensimmäisen ottelunsa Ilveksessä sitten kevään 2018. Kaudella 2017−2018 Meskanen oli Ilveksen paras maalintekijä 24 maalillaan, muttei päävalmentaja Myrrä odota Meskasesta heti sateentekijää.

− Odotan sitä, että Meskanen lyö kroppaa ja sydäntä likoon, niin kuin meidän joukkueen isot arvot ovat. Odotan, että hän luistelee, taistelee ja puolustaa hyvin.

− Jos hän hyökkäyssuuntaan ykkösväylässä pystyy kanssa jotakin plusmerkkistä tuottamaan, niin se on sitten kirsikka kakun päälle. Maalit ja tehot joukkueelle tulee ajan kanssa.

Myrrä paljasti myös jo, että Meskanen asetetaan Ilveksen ykkösketjuun Eemeli Suomen ja Teemu Rautiaisen kanssa.

Meskasen, Leijonista palanneen Suomen ja pelikiellosta vapautuneen Panu Miehon vastapainoksi Ilveksellä on myös poissaoloja: peräti viisi tamperelaispelaajaa on mukana nuorten maajoukkueessa. Suomen leiriryhmässä ovat Santeri Hatakka, Lassi Thomson, Matias Maccelli ja Antti Saarela.

Lisäksi maalivahti Lukáš Dostál on Tšekin ryhmässä mukana, joten Ville Kolppanen torjunee Ilveksen maalilla perjantaina.

JYPin tehonestori Jani Tuppurainen odottaa vauhdikasta kamppailua

Myös JYPillä on ollut viikon tauko liigapeleistä. Viimeksi joukkue oli tulessa viime viikon perjantaina Turussa, josta se haki 4−3-voiton voittolaukauskilpailun kautta. Kolme sarjapistettäkin oli tarjolla, sillä TPS kiri viimeisillä minuuteilla 33 sekunnissa jyväskyläläisten kahden maalin johdon tasoihin.

39-vuotias JYP-kapteeni Jani Tuppurainen (oikealla) on ollut tällä kaudella ilmiliekeissä.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

TPS:ää vastaan JYPin tehomies oli joukkueen nestori Jani Tuppurainen, 39, joka iski ottelussa tehot 1+1.

− Ei siinä loppuhetkillä mitään sen kummempaa tapahtunut. TPS:n Topi Nättinen ampui unelmakudin yläkulmaan ja puoli minuuttia myöhemmin Zach Budish teki saman tempun. Hienot laukaukset ja siitä peli tasoihin. Saatiin kuitenkin voittolaukauskilpailun kautta voitto, se lämmitti, arvioi Tuppurainen.

Turussa JYPin puolustus toimi hyvin eikä se jättänyt TPS:lle juurikaan maalin eteen tilaa. Kaikki TPS:n kolmea maalia syntyivätkin B-pisteeltä.

− Kyllä me taas pystyimme todistamaan sen, että meidän pelimme ja pelitapamme toimivat. Kaikki tekevät kovasti hommia ja olemme voitossa kiinni illasta toiseen. Varmaan tämä on se isoin juttu, joka TPS-pelistä jäi käteen.

Ilvestä vastaan Tuppurainen lähtee pelaamaan avoimin mielin, mutta tiedostaa Ilveksen vahvuudet.

− Kova peli on tulossa. Ilves on hyvin liikkuva joukkue. Heillä on paljon hyviä pelaajia ja he pelaavat hyvin joukkueena. Vaikeaa on ennakoida, miten siinä käy, mutta varmasti vauhdikas peli tulee.

Tällä kaudella Tuppurainen on vertynyt hurjaan iskuun, sillä hän on kerännyt 30 ottelussa jo 10+20=30 tehopistettä. Tämä oikeuttaa Tuppuraisen koko Liigan pistepörssin neljänteen sijaan.

− Olen saanut pelata vastuullisessa roolissa ja hyvien ketjukaverien kanssa läpi kauden. Sama pelityyli minulla on viimeiset 10−15 vuotta, mutta nyt on vaan sitten tullut tulosta. Mitään erikoista en ole tehnyt tai keksinyt, Tuppurainen valaisee.

Loka-marraskuun taitteessa JYP:kin voitti seitsemän ottelua peräjälkeen, mutta marraskuun lopusta alkaen otteet ovat olleet epätasaisempia. Jos Ilves on nyt voittanut seitsemän viimeistä otteluaan, on JYPillä samalta vertailujaksolta kolme voittoa, yksi voittolaukauskilpailuvoitto ja kolme tappiota.

Myös JYP saa takaisin EHT-turnaukseen osallistuneet neljä maajoukkuepelaajaansa − maalivahti Eetu Laurikaisen sekä hyökkääjät Julius Nättisen, Petrus Palmun ja Miska Siikosen. JYP lisäksi hankki viime viikolla Sportista hyökkääjä Antti Kalaputaan. Hän onkin tehnyt kahdessa ensimmäisessä ottelussaan jo tehot 1+1.

Erikoistilanteissa joukkueet ovat pärjänneet varsin hyvin. Ilveksen ylivoimapeli (25,95 %) on Liigan toiseksi tehokkainta, JYPin puolestaan kuudenneksi parasta (21,50%). Alivoimapeli on sujunut Ilvekseltä Liigan viidenneksi parhaiten (81,30 %), sen sijaan JYP (75,00 %) on vasta sijalla 13.

Ilveksen ja JYPin kohtaamiseen oli myyty Ilveksen mukaan torstai-iltaan mennessä jo yli 5 400 lippua. Hakametsään mahtuu 7 300 katsojaa.

Ilves−JYP kello 18.30 VeikkausTV:stä.

VeikkausTV on palvelu Veikkauksen etuasiakkaille, jota voit katsoa osoitteessa www.veikkaus.fi/veikkaustv. VeikkausTV näyttää kauden aikana useita Liigan otteluita ilmaiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle