Lukko nollasi hienosti eilisen tappionsa voitollaan KooKoosta − Arttu Ilomäen osumilla kolme pistettä mukaan Kouvolasta

LIIGA / Raportti
Arttu Ilomäki iski Kouvolassa tehot 2+1.
Rauman Lukko pyyhki eilisen pettymyksensä komeasti, kun se otti 0−3 vierasvoiton KooKoosta. Arttu Ilomäki ja Lassi Lehtinen olivat raumalaisten kantavia voimia voittokkaassa vierasottelussa.

KooKoo ja Lukko kohtasivat toista kertaa tällä kaudella. Ensimmäisen kohtaamisen Raumalla vei kouvolalaiset 0−3 numeroin Nick Malíkin ottaessa 25 torjunnallaan nollapelin. Huippukautta pelaava nuori tšekkivahti oli jälleen torjuntavastuussa, kun joukkueet kohtasivat ensimmäistä kertaa Kouvolassa kauden aikana.

Ensimmäinen erä meni Lukon hallitessa pelitapahtumia. Siitä kertoivat myös laukaukset tasakentin, jotka menivät vieraille peräti 6−18. Vierailijat saivat avauserässä pidettyä muutamia pitkiä hyökkäysralleja kotijoukkueen puolustusalueella, mutta vielä ensimmäisessä erässä raumalaiset eivät saaneet kiekkoa ohi Malíkin.

Lukon parhaimpia pelaajia ensimmäisessä erässä oli ehdottomasti kultakypärää kantava Vili Saarijärvi, joka oli varsinkin näkyvä joukkueen hyökkäyksien kapellimestarina. Puolustaja järjesti erittäin hyvän paikan Scott Pooleylle avausosumaan, mutta maaliin asti kiekkoa yhdysvaltalainen ei pystynyt laukomaan. Lähimpänä osumaa erän aikana vierasjoukkueesta oli Arttu Ilomäki, joka kilautti kolmannellatoista peliminuutilla kiekon tolppaan.

KooKoon paras mahdollisuus avausmaaliin avautui, kun Lukon Julius Mattila joutui korkeasta mailasta rangaistusaitioon. Koko kauden tuloksellisesti nihkeästi toiminut ylivoima ei onnistunut maalia tekemään tällä kertaa. KooKoo on ylivoimalla tehnyt tällä kaudella 13 maalia, ja joukkueen ylivoiman onnistumisprosentti on hieman päälle 14 prosenttia.

Vierailta terävä aloitus toiseen erään

Lukko sai erinomaisen aloituksen ottelun toiseen erään, kun hyvällä pelipäällä ollut Saarijärvi laittoi hyökkäyspäädyn aloituksen jälkeen kiekon ylähyllylle ohi Malíkin. Maali oli kultakypärälle kauden viides. Syöttöpisteen vieraiden avausmaaliin sai Ilomäki. Maalintekoon vierailla kului ainoastaan 14 sekuntia erän aloituksesta.

Varsinkin erän puolivälin tienoilla KooKoolla oli erinomainen vaihe omassa pelissään. Kiekko pysyi raumalaisten päädyssä pitkään, mutta maaliin asti kotijoukkue ei sitä kuitenkaan hyvästä yrityksestä huolimatta saanut. Kimi Koivistolle avautui painostuksen paras maalipaikka, mutta Lassi Lehtinen kesti raumalaisten maalilla.

KooKoon hyvä vaihe pelistä tuhoutui jäähyihin. Ensiksi Petteri Nikkilä lähti istumaan kahden minuutin rangaistustaan, ja noin minuuttia myöhemmin Teemu Engberg teki seuraa puolustajalle jäähyaitiossa. Lukko hyödynsi kahden miehen ylivoimansa, kun Ilomäki viimeisteli Thomas Grégoiren syötöstä raumalaiset 2−0 johtoon. Maalin toiseksi syöttäjäksi merkittiin Anrei Hakulinen.

Toisessa erässä KooKoo laukoi selkeästi enemmän kuin ottelun avauserässä, sillä kouvolaiset laukoivat 24 kertaa erän aikana. Laukausten laadussa ja tarkuudessa oli kuitenkin kotijoukkueella toivomisen varaa, sillä näistä laukauksista peräti 15 päätyi maalin ohitse. Maaliodottamassa KooKoo oli puolestaan kahden erän jälkeen edellä luvuin 1,92−1,57, mutta taululla kotijoukkue oli sen kaksi maalia vieraita perässä.

Lassi Lehtinen nollasi KooKoon

Kotijoukkue otti päätöserässä kiekonhallinnan selkeästi itselleen. KooKoolle avautui päätöserässä muutama erinomainen tontti kaventaa ottelu. Niistä yksi osui Kasperi Ojantakaselle, joka pääsi nokikkain Lehtisen kanssa, mutta maali pysyi edelleen koskemattomana Lehtisen takana.

Kotijoukkue pääsi vielä päätöserässä kahdesti yrittämään ylivoimalla kavennusosuman tekemistä ylivoimalla. Lukon puolelta Ondřej Slováček ja Pooley lähtivät istumaan rangaistuksiaan. Hyvästä pyörityksestä huolimatta kouvolalaiset eivät kiekkoa ohi Lehtisen tänään saaneet.

Lukko löi otteluun lopullisen niitin reilut kaksi minuuttia ennen erän loppua, kun Ilomäki  viimeisteli alivoimalla tyhjään maaliin illan toisen osumansa ja samalla kolmannen tehopisteensä. Vieraiden kolmanteen osumaan syöttöpisteen sai Pavol Skalický.

Samalla 3−0 lukemat jäivät myös ottelun loppunumeroiksi. Lehtiselle merkittin kauden toinen nollapeli, johon maalivahdilta vaadittiin lauantai-illan pelissä 28 torjuntaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo