HIFK voitolla sarjakärkeen – JYPin kiri ei riittänyt

Elis Hede (91) ja Jordan Schmaltz (93) olivat ottelun hahmoja.
HIFK otti runsasmaalisessa ottelussa voiton JYPistä ja siirtyi Liigassa piikkipaikalle. Huolta punapaidoille aiheutti juuri maajoukkueeseen valitun maalivahdin Niilo Halosen loukkaantuminen.

HIFK pelasi etenkin toisessa erässä vahvasti ja tehokkaasti, ja viimeiseen erään lähdettiin jo selvän oloisesta 4–0-tilanteesta. JYP tuli kuitenkin kahdesti kahden maalin päähän, ja runsasmaalisen kolmannen erän jälkeen loppulukemiksi kirjattiin 6–4.

Ottelun alussa JYP oli hieman niskan päällä, muttei esimerkiksi HIFK-vahti Niilo Halosen kilpitorjuntaan päättyneestä Reid Gardinerin läpiajosta huolimatta kyennyt maalintekoon. Avausmaali nähtiin toisessa päässä, kun läpi erän pirteästi pelannut HIFK:n nelosketju iski vastahyökkäyksestä. Otto Karvinen ja Petteri Wirtanen pelasivat kiekon b-pisteiden väliin Elis Hedelle, joka laukoi isännät johtoon.

Maalin jälkeen pelin kuva muuttui tasaisemmaksi, ja erän lopulla HIFK:kin pääsi yrittämään ylivoimalla, kun maalintekijä Hede joutui Jan Ščotkan poikittaisen mailan uhriksi. Tämän kaksiminuuttisen aikana parhaan paikan sai alivoimalla JYPin Anton Stråka, joka ei onnistunut läpiajosta, ja erätauolle siirryttiin kotijoukkueen johtoasemassa.

Toinen erä HIFK:n nimiin

HIFK:n nelosketju jatkoi toisessa erässä siitä mihin ensimmäisessä jäi, kun Hede tarjosi heti avausvaihdossa paikan puolustaja Jordan Schmaltzille, jonka veto jaksoi niukasti yli maaliviivan. Ottelu jatkui punaisissa merkeissä, kun Roni Hirvonen pyörähti irti Aleksi Salosesta ja laukoi kiekon tarkasti etukulmaan. Hieman myöhemmin Schmaltz iski erän toisen maalinsa, tällä kertaa viivasta ylivoimalla.

Neljännen maalin jälkeen Konstantin Šostak sai luovuttaa paikkansa Markus Ruusulle, kun JYP vaihtoi maalivahtia kesken ottelun jo toisessa ottelussa peräkkäin. Vaihto ei tuntunut hurrikaanipaitoja herättävän, vaan loppuerä pelattiin enimmäkseen Ruusun päädyssä. Maaleja ei kuitenkaan enempää nähty, ja taukotilanteeksi jäi 4–0.

Vieraat mukaan maalitalkoisiin

HIFK hallitsi kolmannen erän alkuminuutteja, mutta avausmaalin teki kuitenkin JYPin kultakypäräinen puolustaja Anttoni Honka, joka viimeisteli läpiajosta rystyllä ylänurkkaan. Erän avauspuoliskolla nähtiin vielä HIFK:n Roni Hirvosen ylivoimamaali ja JYPin Severi Lahtisen vahva ajo maalin eteen, josta Jerry Turkulainen pääsi ronkkimaan HIFK:n haaston jälkeen hyväksytyksi julistetun 5–2 -kavennuksen.

Päätöserän kolmanneksi viimeinen minuutti toi tummia pilviä kotijoukkueen ylle, kun maalivahti Halonen loukkaantui. Karvinen otti 2+10 minuutin jäähyn päähän kohdistuneesta taklauksesta ja ylivoimalla ilman maalivahtia pelanneen JYPin Ville Ottavainen toi vieraat kahden maalin päähän sekä rikkoi samalla Halosen tilalle tulleen Michael Garteigin nollan välittömästi.

JYP jatkoi ilman maalivahtia pelaamista ja Eetu Koivistoinen pääsi tekemään HIFK:n illan kuudennen maalin tyhjiin. Vieraat tulivat tämänkin jälkeen vielä kerran kahden maalin päähän, kun vanhassa kotihallissaan pelannut Rasmus Heljanko ohjasi Ottavaisen viivakudin sisään, tehden samalla avausmaalinsa JYP-paidassa.