HPK palasi pikaisesti voittokantaan − Ilvekselle toinen ruma tappio viikon sisällä

LIIGA / Raportti
Tommi Tikka osui kahdesti, Arto Laatikainen kerran.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti / https://www.instagram.com/fotokuutti
HPK raapi tehokkaan toisen eränsä ansiosta voiton Ilveksestä. Joukkue laukoi erän aikana vain viidesti kohti maalia, mutta näistä kolme upposi Vadim Žerenkon selän taakse. Lopulta taululla nähtiin tylyt loppulukemat 5−1, mutta pelillinen ero ei ollut niin suuri.

HPK:n tehokkaimmaksi pelaajaksi nousi Tommi Tikka. Ilves sopii hänelle vastustajana, sillä myös hänen aiempi kolmen tehopisteen peli oli tupsukorvia vastaan vuodelta 2019.

− Eilinen oli hyvä opetus, että jos keskittyminen ei ole kunnossa, meillä ei ole mitään, puolustaja Arttu Pelli kommentoi C Moren haastattelussa.

HPK:n asenne pelin alkun näytti sen, että perjantainen tappio Jukureille oli unohdettu. Hienoille paikoille joukkue pääsi kuitenkin vähänlaisesti, ja seuraavat minuutit mentiin nopeasti päästä päähän. Ilves sai ottelun ensimmäisen ylivoiman, joka jäi kuitenkin hyödyntämättä.

Pitkän aikaa erästä kumpikaan ei päässyt lähelle parasta maalintekosektoria. Puolitoista minuuttia ennen loppua kuitenkin Ryan Johnston vapautti Michael Jolyn läpiajoon, ja tilanne oli 1−0.

Ilves tasoitti heti toisen erän alussa ylivoimalla. Maali ei tosin syntynyt perinteisellä ylivoimakuviolla, vaan Les Lancasterin huti näytti johtavan HPK:n vastaiskuun alivoimalla. Tämä tyrehtyi kuitenkin toiselle siniviivalle, ja kun HPK:n pelaajat ryntäsivät liian innokkaasti vaihtoon, vierasjoukkue sai tilaa.

Peli aktivoitui tasoituksen jälkeen, ja tällä kertaa päästiin myös paremmille paikoille. Ilves oli hallitsevampi osapuoli, mutta Henri Kanninen iski kuin tyhjästä HPK:n jälleen edelle. Seuraavassa vaihdossa Simon Johansson osui toisessa päässä yläputkeen.

Arto Laatikainen lisäsi HPK:n johtoa kolmisen minuuttia ennen loppua. Kokenut puolustaja näytti malttiaan ja laukoi kovan lyöntilaukauksen ohi Vadim Žerenkon. Joonas Oden sai erän viimeisellä minuutilla jäähyn törmäyksestään Daniel Lebedeffiin. HPK kuittasi sen neljässä sekunnissa, kun Tommi Tikka kaivoi aloituksen ja oli sen jälkeen lapioimassa Patrick Harperin laukauksen paluukiekon sisään.

Tikka onnistui vielä toistamiseen ottelun päätöserässä. Tälläkin kertaa osuma syntyi paluukiekosta, mutta tällä kertaa Pellin ampuman laukauksen jälkeen.

HPK:n hyvä vire jatkuu, ja joukkue on tasaisen kärkiyhdeksikön viimeisenä, mutta vain kuusi pistettä sarjakärjestä. Ero kymmenenteen sijaan on vastaavasti yhdeksän pistettä. Ilves roikkuu juuri ja juuri kärkikuusikossa. Joukkue on pelannut nyt kolme ottelua ilman kolmen pisteen voittoa. Mukana on kaksi reilua tappiota, sillä viikko sitten Tappara vei pisteet Ilveksen ensimmäisestä kotiottelusta uudella kotiareenalla maalein 7−0.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo