Tappara vei maalijuhlat nimiinsä Oulussa – Topi Rönni ja Kristian Kuusela iskivät kaksi maalia mieheen

Topi Rönni iski liigauransa kaksi ensimmäistä maalia Oulussa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Joukkueiden kauden toinen kohtaaminen tarjosi lauantai-illan viihdettä kymmenen maalin muodossa. Lopulta voiton vei Tappara lukemin 6–4.

Tappara pääsi otteluun levänneenä, sillä Kärpillä oli peli takanaan eiliseltä. Kärpät esitteli yleisölleen uuden pelaajan, kun 20-vuotias Aleksi Antti-Roiko teki liigadebyyttinsä.

Ottelu lähti vauhdikkaasti liikkeelle, mutta vierasjoukkue oli niskan päällä. Tamperelaiset laukoivat ahkerammin ja voittivat myös kaksinkamppailuja isolla prosentilla. Vieraat iskivätkin avausmaalin siirretyn rangaistuksen aikana Kristian Kuuselan vedon liruessa Stanislav Galimovin längeistä verkon perukoille.

Tamperelaiset löivät kiekkoa sisään toistamiseen vain 14 sekuntia edellisen jälkeen. Kärppien puolustus antoi harhasyötön suoraan 17-vuotiaan Topi Rönnin lapaan, ja nuori hyökkääjä pääsi iskemään liigauransa avausmaalin.

Tappara siirtyi jo kolmen maalin johtoon 17 sekuntia ennen erän loppua, kun vuonna 2004 syntynyt Rönni pääsi nauttimaan Anton Levtchin loistosyötöstä ja iskemään jo illan toisen maalinsa. Kärpät onnistui kuitenkin kaventamaan neljä sekuntia ennen erän loppua Topi Niemelän lyödessä kiekon Christian Heljankon taakse. Erän viimeiset neljä minuuttia tarjosivat näin ollen neljä maalia.

Ailahtelevuutta ja yksilövirheitä

Kärpillä oli toisen erän alkuun oiva paikka lyödä toinen kavennusmaali, kun Tapparan pelaajat sekoilivat oman maalin takana. Juhamatti Aaltonen ei kuitenkaan saanut pikkumustaa maaliin ja hetkeä myöhemmin Tappara iski lukemiksi jo 4–1. Patrik Virta jakoi potkusyötön vierelleen Kuuselalle, joka pääsi iskemään illan toisen ja uransa 702. tehopisteen, kun erää oli pelattu reilut kolme minuuttia.

Peli eteni Tapparan hallinnassa, vaikka pitkiä hyökkäyksiä joukkue ei saanut aikaan. Eilisen tapaan Kärpät kuitenkin hyödynsi paikkansa tehokkaasti, ja Aleksi Mustonen iski Kärppien 2–4-kavennusmaalin. Samalla hetkellä Tapparan Brady Austin poistui kaukalosta ottaen hetkeä aiemmin iskun jalkaansa.

Kauaa ei kavennusmaali kotijoukkuetta lohduttanut, kun Tappara pääsi jälleen Kärppien puolustuksen virheestä ylivoimahyökkäykseen kolmella nollaa vastaan, minkä päätteeksi Kyle Platzer iski kauden seitsemännen maalinsa. Peli ailahteli puolelta toiselle ja virheitä nähtiin kummankin joukkueen pelaajilta.

Kärpät oli nousta tasoihin

Kärpät lähti kolmanteen erään muuttunein kokoonpanoin ja joukkueella oli myös puolitoista minuuttia ylivoimaa jäljellä. Ylivoima ei maalia tuottanut, mutta pari minuuttia myöhemmin kotijoukkue iski, kun Aaltonen iski kiekon lähes nollakulmasta sisään ja rikkoi seitsemän ottelun maalittoman putkensa.

Kärppien piti ansaita jokainen maali ja jokainen hyökkäysalueen pyöritys, sillä Tappara ei antanut mitään ilmaiseksi. Kärpät ansaitsi ylivoiman, jonka aikana syntyi myös 4–5-kavennus, kun Troy Bourke pääsi ohjaamaan Aku Rädyn viivasta lähettämän kiekon. Syöttöpiste oli Rädylle jo illan kolmas. Hän on neljän ottelun pisteputken aikana lyönyt tehot 3+4.

Kärpät sai energiaa kavennusmaalista ja se pyöritti viimeiset minuutit ilman maalivahtia. Bourke oli lyödä tasoitusmaalin takakulmalta, mutta Heljanko selvitti tilanteen ja lopulta Morley iski ratkaisun tyhjään maaliin. Runsasmaalinen ottelu päättyi lopulta Tapparan voittoon lukemin 6–4.