SaiPalle helpottava voitto – yhdeksän ottelun tappioputki poikki voitolla sarjakärjestä

SaiPa pääsi vihdoin juhlimaan voittoa.
Kuva © Topi Lainio
SaiPa pystyi vihdoin katkaisemaan yhdeksän ottelun tappioputken TPS:n kaatuessa Lappeenrannassa lukemin 3–1.

SaiPa lähti katkaisemaan pitkää tappioputkeaan TPS:ää vastaan ja onnistui siinä. Turkulaisilla oli pitkiä hallintajaksoja varsinkin ensimmäisessä erässä, mutta TPS ei päässyt maalintekosektorille. Kotijoukkue puolestaan käytti maalipaikat hyväkseen ja sai pelin edetessä ottelua paremmin hallintaansa. Pisteet jäivät lopulta Lappeenrantaan lukemin 3-1.

Ottelun ensimmäisessä erässä kiekonhallinta oli vahvasti turkulaisten käsissä, mutta SaiPan puolustus piti vierailijat poissa parhailta maalipaikoilta. Kotijoukkueella oli suuria vaikeuksia päästä pois omasta päästä TPS-paineen alta. Erän loppua kohden SaiPa onnistui kuitenkin parantamaan paineen alta lähtöä ja sai luotua hyviä maalipaikkoja. Ensin Nicholas Halloran pääsi turkulaisten puolustukselta karkuun pitkän avauksen jälkeen ja hetkeä myöhemmin Ville Petman pääsi yrittämään aivan maalin edestä avausmaalia. Andrei Karejev veti kuitenkin pidemmän korren kummassakin tilanteessa.

Ensimmäinen maali nähtiin toisessa erässä kotijoukkueen Sergei Monahovin kiertäessä maalin takaa yrittämään maalintekoa. Karejev oli hereillä ja esti yrityksen, mutta kiekko jäi pyörimään maalin edustalle. David McIntyre survoi lopulta kiekon sisään. Samalla McIntyre katkaisi 14 ottelun maalittoman putken.

Erä oli tasaista, vauhdikasta ja fyysistä peliä molemmilta joukkueilta. Kumpikin pääsi yrittämään kaksi kertaa ylivoimaa ilman tulosta. Varsinkin TPS:n ylivoima sai aikaan pitkiä pyörityksiä, mutta SaiPan alivoimanelikko pelasi erittäin tiiviisti, eikä vierailijat päässeet maalin makuun. Varsinkin kotijoukkueen Joel Olkkonen pelasi uhrautuvasti ja blokkasi useita laukauksia.

TPS:n tasoitus tuli kolmannessa erässä, kun debyyttiotteluaan pelannut Jaedon Descheneau voitti kamppailun maalin takana ja syötti Johan Ivarssonille, jonka laukauksen paluukiekon Jonne Tammela runnoi ohi Juho Markkasen.

TPS sai maalista ruutia vähäksi aikaa, mutta kotijoukkue oli kuitenkin päättänyt voittaa. Erän loppupuolella saatiin myös palkinto. Filip Pyrochtan viivalaukaus upposi Monahovin ohjauksesta ohi Karejevin. Lopullinen niitti otteluun saatiin Petmanin iskiessä kiekon tyhjään TPS maaliin.

SaiPa jatkaa otteluitaan torstaina Ilvestä vastaan Lappeenrannassa ja turkulaisten vieraaksi saapuu keskiviikkona KooKoo.